Ali Koç ne yapmak istiyor?..

A -
A +

Yoksa muradı, iki hafta sonra oynanacak derbi öncesi Terim’in ve G.Saray’ın başka cezalar almasını sağlamak mı?

Zor durumda kaldıkça, kulüp ve takımla ilgili eleştiriler çoğaldıkça” Ali Koç, tıpkı görevi devraldığı Aziz Yıldırım gibi “hedef saptırma formülleri üreterek” camiasının, taraftarının gözlerini “başka tarafa çevirmek” istiyor.
Aylardır, “Hedefe Galatasaray’ı, yönetimini ve de ‘asıl’ Fatih Terim’i koydu”; konuştukça konuşuyor, “çirkin” imalar yapıyor; yetmezse “açıkça” sataşıyor!..
Soruyorum; ülkenin “en büyük kulüplerinden birinin başkanı olan” Ali Koç’un muhatabı “başka kulüplerin başkanları” değil midir? Fenerbahçe Başkanı’na “rakibinin teknik adamıyla uğraşmak” yakışır mı?..
Soruyorum; Galatasaray ile Federasyon arasındaki “19.05 olayı”, onu “niçin ilgilendiriyor”; üstelik “Bunlarla mı uğraşacağız” dediği hâlde “neden” uğraşıyor?..
Soruyorum; varsa yoksa “Fatih Terim”; yoksa “Galatasaray’ın başında Terim oldukça takımının şampiyon olamayacağına” mı inanıyor?..
Soruyorum; ne demektir, tam da Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi grubunda “en hayati maçı olabilecek” bir karşılaşma gününde “Nasıl oluyor da hem futbolculuk, hem teknik adamlık kariyerinde bu kadar sicili bozuk olunabiliyor” sözü?..
Soruyorum; dahası, “iki hafta sonra” Galatasaray’ın stadında “Galatasaray-Fenerbahçe maçı” var; Ali Koç’un muradı, Fatih Terim’in “ona ağır bir cevap vererek” yeni bir ceza alması ve “tahrik ettiği” Galatasaray seyircisinin “o maçta olay çıkararak” kulübüne ve takımına ağır bir ceza daha verilmesi yolunun açmasını” sağlamak mı?..
Bu sözle “rakip taraftarları tahrik etmenin” Futbol Federasyonunun “şiddeti önlemek için çıkardığı yeni talimatı” nasıl paspas ettiği ortadadır.
Dahası; açın Futbol Federasyonu Disiplin Talimatını” ve de okuyun “1’inci, 2’nci, 3’üncü, 4’üncü, 38’inci ve 41’inci maddelerini”; Ali Koç’un sadece “bu açıklaması” ile “talimatın kaç maddesini ihlal ettiğini” göreceksiniz!..
Üstelik” bu söz, “futbolcu, yönetici, teknik adam gibi bu talimatın içine giren sorumluların alacakları cezaların ‘sicil olarak’ sadece ‘bir sezonluk’ olduğunu bile bile” söylenmiştir; Terim’in sicilinin “taaa futbolculuk hayatına kadar götürülmesindeki” maksat çok bellidir!..
Terim hem futbolculuk hayatında, hem teknik adamlık hayatında, gelmiş geçmiş “en büyük Türk sporcularının, Galatasaray ve millî takım kaptanlarının ve de hocalarının başında gelenlerinden biridir”; sadece futbolda değil, bütün spor branşları içinde!..
Ey Koç Başkan; Spor tarihimiz Terim’i “böyle” yazacaktır; Fenerbahçe Başkanı” olmasaydınız, acaba “o tarih” sizi yazacak mıydı?..
Eğer “bu Federasyon tarafsızsa bu Federasyon’un tarafsız bir Hukuk Kurulu varsa” Ali Koç hemen Disiplin Kuruluna sevk edilir ve de “ortak başkanlı” Disiplin ve Tahkim Kurulları ne yapacak görülür!..
Temennim, Galatasaray Başkanı’nın ve Galatasaray’ın hocasının eğer varsa “başka bir hesap” böyle bir hesabı soğukkanlı davranarak bozmaları. Camialarının, taraftarlarının, seyircilerinin “sakin olmalarını” sağlamaları. İnşallah yaparlar!..
Not: Club Brugge-Galatasaray maçı ile görüşlerim, yarınki Uluçmarket’te!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.