Sisler arasında bir MHK!..

A -
A +

Elbette “hakem ve hakemlik” denilince, Türkiye’de “o konuları üçten de öte dört boyutlu yazacak ve anlatacak olan” gazetecinin adı, elbette Ömer Faruk Ünal’dır!..
Bizlere ancak “arada bir yazmak” düşer; bugün de işte “öyle” bir gün!..
Zira, “Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp’in, kurul üyeleri ile beraber istifa etmesi üzerine” geçen cumartesi günü Uluç Market’te yazdığım “Şaka” bölümündeki “4-5 satır bile” bana birçok telefon ve mail getirdi.
Bu telefon ve maillerde, “istifanın sebebi” ve de “yeni kurulan MHK ile ilgili” bazı “ciddi ve önemli” iddialar da vardı.
Bunlar arasında, mesela “Zekeriya Alp’in istifasının ana sebebi” için, Federasyon Başkanı’nın “Oğuz Sarvan ve Ünsal Çimen’in MHK’dan çıkarılmasını istemesi” iddiası bulunuyordu. Zekeriya Alp “bunu kabul etmemiş” ve “Ben istifa edeceğim, arkadaşlarımız isterlerse göreve devam edebilirler” demişti. Üyeler de oy birliği ile “hep beraber istifa edilmesi” kararına varmışlar ve görevi bırakmışlardı.
Gelişmelerin “buraya kadar olan kısmı” zaten gazete ve TV’lerin haberlerinde yer almıştı.
Bundan sonrası “biraz karışıktı”; Federasyon Başkanı Nihat Özdemir’den “Oğuz Sarvan ile Ünsal Çimen’in kapının önüne konulmasını” isteyenler kimlerdi?
Bu sorunun cevabı, bana kadar gelen iddialara göre; “Trabzonsporlular” olmuştu. Ama, “bu iddianın devamı” da vardı; “Bu talep, o ikilinin kapının önüne konulması isteğinin resmiyete dökülmesine” yetmemişti. Veee… Devreye “üstün bir güç” girip ağır basınca, gelişmeler “istifa ile” noktalanmıştı. “Bu iddia doğru muydu?”
Bu sorunun cevabını ise, sanırım sadece “Nihat Özdemir ile Zekeriya Alp ve onların bilgi verdikleri kişiler” biliyorlar; bizim yazdığımız ise sadece “duyum!..”
İstifadan sonra “spor” ve özellikle “futbol” camiası merakla “yeni” MHK başkanını ve kurulu beklemeye başlamıştı.
Ve gene kulislerdeki “Urla’ya kadar uzanan” iddialara göre, “yeni MHK’nın başkanı, ancak ‘şeytana pabucunu ters giydirecek’ olanların” aklına gelebilecek bir “eski hakem” oluvermişti!..
Hatta “bu iddiayı ortaya atanlar” açık açık “Başkanı öneren ve tayin ettiren” kişinin “adını” da telaffuz ediyorlardı. Ben, iddialardaki “o adı”, herhangi bir kanaldan teyit alamadığım için bugün yazmayacağım. Belki ilerideki bir zamanda “teyit ve gerek olursa” yazılır!..
Yeni Başkan ve yeni kurul ne yapar; bu sorunun cevaplarını ve cevapların ipuçlarını “bugün” Türkiye’de Sevgili Ömer Faruk’un yazısında bulabilirsiniz; herhâlde çok şey yazacaktır!..
Ama daha başta, özellikle “Başkan dâhil, kurul içinde ‘İngilizce başta yabancı dil bilenin olmayışı’ ile ilgili” eleştiriler var.
Bu eleştiriler, “eğitimi ile ilgili” bir soruya, gazete haberlerinde “yeni başkan Urfalı Serdar Tatlı’nın akrabası” olduğu yazılan İbrahim Tatlıses’in 1997’de bir röportajında verdiği cevabı aklıma getirdi;“Urfa'da Oxford vardı da biz mi gitmedik?”
Elbette, biz “yeni başkan ve kurulun başarılı olmasını” ister ve dileriz. Ama “kuruluşunun perde arkasında söylenenlerin ve yazılanların dörtte biri bile gerçekse”, hem onların işi zor; zira “diyet istenecektir”; hem de bu sezonun 21 takımlı Süper Lig’i başta, saha içi maç yönetimleri çok zorlaşacaktır!..
TV ekranlarını özleyen “kurtlar” kimsenin şüphesi olmasın ki, daha ilk haftalardan itibaren dişlerini, pardon dillerini ve kalemlerini sivriltmiş bir şekilde hakemleri beklemektedir!..
Allah kolaylık versin!..

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.