EY CUMA!..

A -
A +
Ey Cuma!
Ey, günlerin en güzeli...
Biz seni, onbir ayın sultanı ramazanı şerifi özler gibi özlüyoruz. Nasıl ki ramazan hasreti, kalbimizde onbir ay büyüye büyüye çoğalıyorsa sen de altı gün kalbimizde büyüyen hasretsin. Değil mi ki sen, dünya ve cennette en üstün günsün. Sen ki niyazlar, dualar, yakarışlar, ümitler iklimisin. Bizi sana O öğretti, Sevgili Peygamberimiz -aleyhisselam- öğretti. Sair günlerde gönderilen selâmları, salevatları melekler, O'nun huzuruna vararak arz ederken, sende, Cuma gününde biz mü'minlerin Peygamberler Peygamberi üzerine getirdiğimiz salevatı şerifleri kendileri bizzat kabul ederler. Her günkü iyilik iyiliktir, sevap sevaptır; ama sende, Cuma gününde yapılan iyilik, hayır ve hasenat bire ondan öteye çoğalarak zenginleşir. Kötülüklerin de böylece eksilttiği gibi.
Ey Cuma! Sen güzelsin, sen üstünsün.
Gönüllerimiz sen ayarlıdır.
Şehirlerimiz sen merkezlidir.
Şehirlerimizin mührü o ulu ulu camiler, aslında ve esasında Cuma mescidleridir. Ki bazıları "Cuma Camiî" adını alır. Cuma günleri, bu ulu camiler, diğer camiler, mahalle mescidleri hep dolar. Çünkü Cuma, mü'minin bayramıdır. Cuma günleri, Müslümanlar, yıkanır paklanır, güzel kokularla sana, sevgine ve seni sembolize eden o ulu eserlere gelirler.
Ey Cuma! Müminler, bitişmiş omuzlarla, birleşmiş kalblerle, senin kucaklayıcı rahmetinle kıbleye yönelir, imam efendinin önderliğinde kıyama durur, rüküa varır, secdeye kapanır ve namaz sonunda ellerini semaya açar, Şefkat Peygamberinin hatırını araya koyarak, seni araya koyarak bütün ümmet için, ehli iman için, ölülerimiz için, dirilerimiz için, devletimiz için, milletimiz için, ordumuz, yurdumuz, yuvamız, huzurumuz, dirliğimiz, birliğimiz, selametimiz için, ailelerimiz ve evlâtlarımız için, komşularımız, sevdiklerimiz, arkadaşlarımız ve insanlık için yüce Allah'a yalvarır, yerden ve gökten, insan ve cin şeytanlarından gelecek her musibete karşı ancak merhametlilerin en Merhametlisi Allah'tan yardım isterler.
Ey Cuma!.. Senin gününde, sana geldiğimiz, misafirin olduğumuz günde. Duaların kabul olduğu günde. Hutbe saatinde. O meçhul ânda müminlerin dualarının kabul olması için şefaatçi ol, yardımcı ol.
Ey Cuma! Ey günlerin Sultanı! Müslümanlar darda, zorda sıkıntıda. İslâmın iç ve dış düşmanları onlara musallat. Güzelim İslâm beldeleri fitne ateşi içinde. Müslümanlar, Suriye'de sahipsiz, aç, kurşun altındalar, başlarına bombalar yağmakta. Filistin öyle, Irak öyle, Şarki Türkistan, Arakan, Afrika, Kırım, Kafkasya çok farklı değil.
Ey Cuma! Abdülkerim Satuk Buğra Han evlâtları. Sultan Alparslan evlâtları. Selçuklu ve Osmanlı evlâtları, Allah, Peygamber, ümmet ve Cuma hürriyeti uğruna bin yıl boyunca kahramanca taşıdığı İslâm'a hizmetkârlık şerefini bir asırlık kısa bir fasıladan sonra şimdilerde yeniden ele alma azim ve mücadelesindedir.
Ey Cuma!.. Selahaddini Eyyubi düşmanları, Sultan Alaaddin düşmanları, Murad-ı Hüdavendigâr düşmanları, yani haçlılar, yani İslâmın dış düşmanları, bugün kendileri bizzat ve adına "terör örgütü" dedikleri hain ve gafilleri de maşa olarak kullanarak vatanımıza, polisimize askerimize, birliğimize, dirliğimize saldırmaktalar. Her gün gencecik arslanlar şehit olup toprağa düşmekte, ağzı emzikli bebeler yetim kalmakta.
Ey Cuma! O şehidler hürmetine, bebeler hürmetine, senin kalbinde, o ulu cami kubbeleri altında yapılan makbul dualar hürmetine,  Vav harfleri altında yapılan dualar hürmetine, Kâbe-i şerifte yapılan müstesna dualar hürmetine, Fetih Suresi hürmetine bu ümmete sahip çık. İslâmın Bayraktarı bu millete, bu niyeti aşk edinmişlere sahip çık. Bu aziz millet, bu aziz ümmetin başıdır. Başı gövdeden ayırmak istiyorlar.
Ey Cuma! Zorlukların kolaylaşması, zaferin çabuk gelmesi için, her Cuma vaktinin bir dönüm noktası olması için sen, sana yakışanı yap.
Ey Cuma!.. Biz, o şehidlerden, gâzilerden, kahramanlardan râzıyız; sen de râzı ol! Şanlı Peygamber de râzı olsun. Allahü teâlâ da râzı olsun...
Amin...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.