MHP

A -
A +
MHP/Milliyetçi Hareket Partisi, sancılı günler içinde. Devlet Bahçeli, sanki bir başka "17-25 Aralık" darbesiyle karşı karşıya...
Sn Devlet Bahçeli, 1997'den beri MHP genel başkanıdır. Hakkında farklı şeyler söylenebilir. Şu iki gerçeğiyse hemen herkes teslim eder kanaatindeyiz:
Devlet Bahçeli, çok zor günlerde bile sokağa iltifat etmedi. MHP gençliğini sokağa dökmedi. Aksi de olabilirdi. MHP'nin başında heyecanlarına mağlup olabilen bir genel başkan da bulunabilirdi. Eğer Türkiye'de Allah'a nihâyetsiz şükürler olsun ki hiç bir gün bir Türk-Kürt kavgası olmadıysa bunda aklı selimle hareket eden Devlet Bahçeli yönetimindeki MHP'nin büyük payı vardır.  
İkinci teslim edilecek hak ise şudur:
Devlet Bahçeli, partisinin ana umdesi itibariyle siyasi iktidarla "devlet iktidarı"nı her zaman ayırdı ve devleti ucuz hesaplara alet etmedi. AK Parti iktidarında öyle dönemler oldu ki iktidardaki partiyle siyasi polemiğin en dehşetlisi yaşandı. Ancak meclise girip kâfi sayıyı bulma zaruretinde olduğu gibi devletin tıkanmaması adına iktidara destek olundu... Şu günlerde bunun son örneklerini yaşamaktayız. Bugün terörle mücadelede MHP sanki bizzat kendisi iktidardaymış gibi hareket etmekte, askerimize, polisimize kol kanat germekte ve icra gücüne "gözünü kırpmadan yürü, arkandayız!" demektedir. Bu destek, silahlı terör örgütleri için verildiği gibi Paralel Örgütle mücadelede için de verilmektedir. Sn Bahçeli'nin daha geçen hafta Cumhurbaşkanı sn Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretiyle alâkalı olarak  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına hiç bir Amerikalı idarecinin saygısızlık yapma cür'etinde olamayacağına dair sözleri, herhâlde dikkatlerden kaçmamıştır.
Bu üsluptaki bir Türk siyaset adamı, herkesten önce Paralel Yapı ile Türkiye üzerine manda, sömürge ve talan hesapları olan merkezleri rahatsız eder.
Bilindiği veçhile; 17-25 Aralık 2013 darbe teşebbüsünden sonra Pensilvanya kumandalı bazı milletvekillerine partiler kurduruldu. Marifeti kendinden menkul bu isimlerin partileri, tabela çalışması olmaktan öteye geçemedi. Seçimlerde seçmenden bir toz zerresi kadar olsun rağbet görmediler.
Dinleme ve kaset oyunları daha evvel bazı MHP'li vekiller için tezgâhlanmıştı. İktidar üzerinden Türkiye'nin başına çorap örmeye dönük gelişmeler üzerine TBMM içinde tutunacak dal bulmak için anahtar teslimi olarak MHP'nin içten ele geçirilip Paralelin emrine verilmesi oyunun devamıdır. Tabiî ki "her Devlet Bahçeli muhalifi, Pensilvanya’nın emir eridir" demiyoruz. MHP bir partidir. Meşru şekilde yeni genel başkan adayları ortaya çıkıp yarışabilirler. Ne var ki bu olağanlığın içinde sinsi oyunlar olduğu konuşulmakta.
Mahkeme, muhalif başkan adaylarının müracaatı üzerine fevkalade kongreye gidilmesine karar verdi. Mevcut yönetim ise bu kararı Yargıtay nezdinde temyiz edecek. Kararın ne olacağını bugünden kestirmek gayrı kabil. Ancak temyiz icrayı durdurmadığı için dâvâcılar, yola devam edeceklerini açıkladılar.
Devlet Bahçeli'nin "MHP'yi kolay kolay teslim etmeyeceğiz!" sözü mânidardır. Genel başkanın elinde infilak çapı yüksek kozlar olduğunu düşünüyoruz.
Mes'ele, bir genel başkan değişmesi olayı değildir.
MHP, emperyal bir tezgâha alet edilmemeli.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.