ŞÂH-I NAKŞİBEND HAZRETLERİNİN ÇOCUKLARI BİRBİRİNE KAVUŞTU!

A -
A +
Casusluk faaliyeti olmaktan başka, İslâmiyeti de içten yıkma hareketi olan FETÖ olayını vaktinde çözüp buna göre tedbir alan devletlerden birinin Özbekistan olduğu bugün henüz anlaşılmakta...
FETÖ virüsü, Başbakan/Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a kadar sirayet etmişti. Merhum Özal, onların şahsında bütün mağdur nesillere destek cümlesinden olmak üzre kendilerine yardımcı oldu. Sovyetler Birliği dağılmış, Orta Asya'da garbî Türkistan yerine Türk devletleri kurulmuştu. Cumhurbaşkanı Özal, istiyordu ki buralara ABD, CIA, İngiltere ve topyekûn Batı girmeden biz girelim. Bu sebeple kendini en iyi yetişmiş ve en güçlü camia olarak takdim edip kabul de ettiren "hizmet hareketi"nin önünü açtı.
İhanet örgütü, diğer dünya ülkelerine olduğu gibi Türk Cumhuriyetlerine de okul, öğretmen, ticaret ve tüccarla girdi. Özbekistan'a da girmişlerdi. Orada da mektepler faaliyete başladı. O kadar da değil, 10 bin Özbek talebe de Türkiye'ye okumaya geldi. "Hizmet okulları" Türkistan'da  güya Türkçe öğretiyor, yanı sıra İngilizce de öğretiliyordu. Batı dünyası, keyifliydi. Orta Asya'ya, o bâkir ve zengin topraklara takıyye yoluyla kendini çok iyi saklayan bir örgüt taşeronluğuyla girmişti. 
Hâdisenin içyüzünden bîhâber Türkiye de beri tarafta memnuniyetin zirvesindeydi.
Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, bir gün âni bir kararla bu maskeli okulları kapattı, 10 bin Özbek talebeyi de hemen geri çekti.
Merhum Kerimov'a burada çok kızıldı. Hasretin, kardeşliğin, birliğin önünde engel görülmüştü. Turgut Özal gibi deha çapında bir devlet adamının bile göremediğini İslam Kerimov görmüştü. Bunu kendi firaset ve kaynaklarıyla mı anlamıştı, yoksa Rus istihbaratı mı ona gerçeği söylemişti bilmiyoruz. İkisi birden olabilir. Zira Rusya, bütün ısrarlara rağmen bu okullara geçit vermiyordu. FETÖ'nün bir CIA projesi olduğunu Moskova, Ankara'dan önce keşfetmişti. İleride yaşanacak "uçak düşürme krizi"nde de düşüren elin kimliğini Moskova yine daha evvel görecekti. 
Sözünü ettiğimiz okul kapatma ve talebe geri çekme hâdisesinden sonra Türkiye ile Özbekistan'ın arası buruklaştı, tâ bugünlere kadar arzu edilen seviyede seyretmedi. Gümrüklerde sıkıntılar yaşandı. Ticaret, olması gerektiği gibi olmadı. Hâlbuki Özbekler, Türkiye Türklerine en yakın olan Türklerden. Özbek Türkçesi, Anadolu Türkçesine çok yakın. Türklerin ve Özbeklerin birçok ulu kişisi Buhara ve Semerkand’da medfun. Soyismi "özbek" olan yığınla Türk vatandaşı var. Her iki toprağın evlâtları da aynı büyükler tarafından terbiye edilmekte.
15 Temmuz'dan sonra Ankara, Taşkent'in yerden göğe kadar haklı olduğunu görmüş oldu. Özbekistan, bazı Türk Cumhuriyetlerinin aksine  FETÖ'ye hiçbir zaman taviz vermemişti. Bundan dolayı da temiz kalmıştı.
Dünden beri, Türkiye ve Özbekistan kucaklaşmakta.
Ankara, lisânı hâl ile ve samimiyetle kardeşlerinin gönlünü alıyor.
Devlet Başkanı İslâm Kerimov'un vefatından sonra Başbakan Şevket Miramanoviç Mirziyoyev, geçici devlet başkanı olarak yerine seçildi. Sn Mirziyoyev şimdi Türkiye'de. Önce Ankara'da Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan'la kucaklaştı. Bugün de İstanbul'da Türk-Özbek Forumu münasebetiyle İstanbul'la kucaklaşıyor. Böylece İstanbul, Buhara, İstanbul Semerkant ve İstanbul Taşkent de kucaklaşmakta.
Cumhurbaşkanımızın verdiği malûmata göre Türkiye ve Özbekistan hey'etleri Ankara'da 20 andlaşma imzaladılar. Bugün İstanbul'da imzalanacak 4 anlaşmayla sayı 24'e çıkacak. Böylece, inşaat, turizm ve kültür gibi alanlarda yakınlaştırıcı ve paylaşmaya dayalı verimli adımlar gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız "müjde" kelimesini kullanarak bir haber verdi. 16 Mart 2018'den itibaren THY Semerkant'a tarifeli uçuş başlatacak. Bilenler için bu müjde, bir rüyanın hakikat olmasıdır.
Dahası da var:
Türkiye Cumhurbaşkanı, ayrıca İmâm-ı Buharî Enstitüsü ve İmâm-ı Maturidî Enstitülerinin de müşterek bir ilmi, akademik faaliyet olarak hayata geçeceği müjdesini de verdi.. Bu sevince, diğer Cumhurbaşkanımız Sn. Mirziyoyev de vizeleri ilave etti. Özbekistan, ilk ânda iş adamlarına bir yıl, ziyaretçilere 1 ay vize verecek ve daha sonra bu ayıp ortadan kalkacak.
Yalnızca Türkiye ve Azerbaycan değil, Türkiye-Özbekistan, Türkiye-Kazakistan, Türkiye-Türkmenistan ve Türkiye-Kırgızistan da iki devlet tek millettir.
Şükürler olsun ki bugün Şâh-ı Nakşibend Behaeddin-i Buhari evlâtları, kucaklaşıyor.
Şimdi onlara bir vazife daha düşüyor:
FETÖ tasallutundaki Kırgız kardeşlerimizi kurtarmak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.