Hatay’ı Altay durdurdu

A -
A +

Cepheden, köşeden, yerden, havadan kurtarışlarını sayamadım Altay’ın... Ben diyeyim beş, siz deyin altı…

¥ Fenerbahçe’nin ilk yarı oyununa bakınca, “Tamam… Makyaj tutmuş, bu takım durdurulamaz” diye düşündüm. Meğer tek devrelikmiş.
¥ İstatistiklere bakınca Szalai, sahaya bakınca Nazım, skora bakınca Osayi-Samuel ilk yarının yıldızı… Meğer tek devrelikmiş.
¥ İkinci yarıda her şey tersine dönmüştü. Altay’ın net, müthiş, cepheden, köşeden, yerden, havadan kurtarışlarını sayamadım. Ben diyeyim beş, siz deyin altı…
¥ Erol Hoca seyrediyor, Boupendza habire deniyordu. Altay’ın yetmediği yerde Ozan Tufan çizgiden çıkarıyor, olmadı, direk devreye giriyordu.
¥ Savunmasından çıkamayan, sürekli tehlike savuşturan Fenerbahçe’de her şey, ilk yarıda sakatlanıp ikinci devreye çıkamayan Gustavo’nun yüzünden mi değişmişti?
¥ Bir futbolcunun eksikliği bir takımı beyazdan siyaha çeviriyorsa, felaket… Hatay’ın bu kadar Fenerbahçe ceza sahasını çevirmesine, dönen her topu alıp yeniden saldırmasına müdahale edemeyen, dört hücumcusu ile kapanıp direnmeye çalışan Erol Bulut şanslı…
¥ Mesut Özil’i bu maçta değerlendirmek olmaz. Ama Ferdi’nin girdikten sonra (ikinci gol ortası hariç) bütün topları kaybetmesi ilginçti.
¥ Altay ile Hatay’ın maçında Boupendza’nın o estetik vuruşu, o haftanın golü biraz erken gelseydi ne olurdu kestirmek zor.
¥ Kaldı ki Boupendza eski görüntüsünde değildi. Şahsi oynadı, topları ezdi, saçma sapan vuruşlar yaptı. Hatay onu satmadı o Hatay’ı satıyordu attığı gol olmasa…
¥ Hatay, önemli silahı Akintola çok aradı. Defansta Billong bir felaket… Maç boyu riskli oyununu kendi kalesine attığı golle “süsledi.”

MAÇIN ADAMI: Altay Bayındır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.