Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünya Kupası hazırlık maçları skorları

Dünya Kupası hazırlık maçları skorları

SPOR Haberleri

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası'nın provalarını sürdürüyor.

Brezilya'da 12 Haziran'da başlayacak 2014 FIFA Dünya Kupası'nın provalarını sürdüren ülkelerden Kamerun, Moldova'yı 1-0 yendi. Kamerun'un başkenti Yaounde'deki Omnisports Ahmadou-Ahidjo Stadı'nda oynanan karşılaşmada, Kamerun ile Moldova karşı karşıya geldi. Ev sahibi ülke, Galatasaray'dan Aurelien Chedjou ve Dany Nounkeu ile Fenerbahçe'den Pierre Webo'nun da forma giydiği mücadelede Moldova'yı 1-0'lık skorla geçti. "İnatçı Aslanlar"a galibiyeti getiren golü Edgar Salli kaydetti. Kamerun'da Chedjou 90 dakika sahada kalırken, Dany ve Webo birer devre mücadele etti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Dünya Kupası'nda Brezilya, Hırvatistan ve Meksika ile A Grubu'nda mücadele edecek Kamerun, önceki hazırlık maçlarında Makedonya'yı 2-0 yenerken, Paraguay'a 2-1 mağlup olmuş, Almanya ile 2-2 berabere kalmıştı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
ABD'DEN NİJERYA'YA AYNI TARİFE nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Fenerbahçe'den Joseph Yobo ve Emmanuel Emenike'nin forma giydiği Nijerya, özel maçta ABD'ye 2-1 mağlup oldu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
ABD'nin Jacksonville kentindeki EverBank Field Stadı'nda oynanan mücadelede, ev sahibinin gollerini Jozy Altidore atarken, Nijerya'nın tek golünü Victor Moses kaydetti. "Süper Kartallar"da Yobo 90 dakika görev alırken, Emenike 65. dakikada oyuna dahil oldu.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Hazırlık maçlarında daha önce İskoçya ile 2-2, Yunanistan ile 0-0 berabere kalan Nijerya, Dünya Kupası'nda F Grubu'nda, Arjantin, Bosna Hersek ve İran ile karşılaşacak. Türkiye ve Nijerya ile oynadığı iki özel maçı da 2-1'lik skorlarla kazanan ABD ise G Grubu'nda Almanya, Portekiz ve Gana ile mücadele edecek.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
İNGİLTERE, HONDURAS'A TAKILDI nbsp; nbsp;
Dünya Kupası'nda yer alan iki takımın karşılaştığı hazırlık maçında, İngiltere ile Honduras sahadan 0-0 beraberlikle ayrıldı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
ABD'nin Miami şehrindeki Sun Life Stadı'nda oynanan mücadelede gol sesi çıkmazken, Honduras'ta Brayan Beckeles, 66. dakikada takımını 10 kişi bıraktı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Hazırlık döneminde Peru'yu 2-0 yenen İngilizler, Ekvador ile 2-2 berabere kalmıştı. İngiltere, Dünya Kupası'nda İtalya, Uruguay ve Kosta Rika'nın bulunduğu D Grubu'nda yer alacak. Önceki hazırlık maçlarında Türkiye'ye 2-0 ve İsrail'e 4-2 kaybeden Honduras, E Grubu'nda Fransa, İsviçre ve Ekvador ile ilk ikiye girme mücadelesi verecek.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
İSPANYA VE ARJANTİN ZORLANMADI nbsp;
Dünya Kupası'nın son şampiyonu İspanya, özel maçta El Salvador'u 2-0'lık skorla geçti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
ABD'nin başkenti Washington D.C.'deki FedEx Field Stadı'nda oynanan maçta İspanya'ya galibiyeti getiren golleri David Villa attı. İspanyollar, B Grubu'nda Hollanda, Şili ve Avustralya ile karşılaşacağı Dünya Kupası'nın hazırlıkları kapsamında daha önce de Bolivya'yı 2-0 mağlup etmişti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Başkent Buenos Aires'teki Monumental Antonio Vespuci Stadı'nda Slovenya'yı ağırlayan Arjantin, rakibini 2-0 yenmeyi başardı. "Tangocular"ın gollerini Ricardo Alvarez ve Lionel Messi kaydetti. Dünya Kupası'nda F Grubu'nda Nijerya, Bosna Hersek ve İran ile kozlarını paylaşacak Arjantin, bir önceki özel maçta Trinidad Tobago'yu 3-0 yenmişti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
BELÇİKA'DAN TEK GOLLÜ PROVA nbsp; nbsp; nbsp;
Dünya Kupası'nın sürpriz yapmaya aday takımlarından Belçika, hazırlık maçında Tunus'u 1-0 mağlup etti.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Kral Baudouin Stadı'nda yapılan ve dolu yağışı nedeniyle yaklaşık 45 dakika duraklayan karşılaşmada tek gol, Dries Mertens'ten geldi. Tunus'ta Issam Jemaa, 63. dakikada ikinci sarıdan gördüğü kırmızı kartla takımını bir kişi eksik bıraktı.
nbsp; nbsp; nbsp; nbsp; nbsp;
Bir önceki hazırlık maçında da İsveç'i 2-0'lık skorla geçen Belçika, Dünya Kupası'nda H Grubu'nda Rusya, Cezayir ve Güney Kore ile karşılaşacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...