Galatasaray'ın yeni teknik direktörü kim olacak?

Galatasaray'ın yeni teknik direktörü kim olacak?

SPOR Haberleri

Galatasaray'da teknik direktör arayışı her geçen gün ilginç gelişmelere sahne oluyor.

Teknik direktör arayışını bizzat yürüten başkan Ünal Aysal, henüz arzuladığı teknik adam ile anlaşma sağlayabilmiş değil. Ünal Aysal sürpriz bir şekilde Hikmet Karaman ile görüştü. ama ikinci yabancı teknik adamdan da olumlu yanıt alındığı belirtiliyor

Geçen sezon devre arasında göreve başladığı ve düşmesine kesin gözüyle bakılan Kayseri Erciyesspor'u ligde tutmayı başaran Karaman, Galatasaray'da görev almaya hazır olduğunu ve başarılı olacağının garantisini Ünal Aysal'a verdiği öğrenildi.

Sürpriz bir şekilde gerçekleşen bu görüşmeyi Hikmet Karaman'ın yalandığı ileri sürüldü. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal görüşmeyi doğruladı fakat Hikmet Karaman'a teknik direktörlük teklifinde bulunmadığını, kendisiyle fikir alışverişinde bulunduğunu söyledi.

YENİ MODEL İDDİASI

bir başka iddia ise takımın bütün geleceğini şekillendiren Jupp Derwall dönemini Jürgen Klinsmann veya Joachim Löw ile yakalayacağını düşünen G.Saray, iki teknik adamdan da olumlu yanıt aldındığı yönünde oldu.

Hürriyet'in iddiasına göre teknik adam arayışındaki G.Saray'ın kararı Derwall modeli.

Planlanan modelde Derwall-Mustafa Denizli ekibinin yerini, Klinsmann- Erdal Keser veya Löw-Erdal Keser alacak.

Sarı kırmızılılarda yönetim Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ya da ABD Milli Takımı'nı çalıştıran Jürgen Klinsmann'ı göreve getirmek için çabaladığı öne sürülüyor.

Galatasaray ve spor kamuoyunda birç ok kişi ise "Süre az, sezon açılacak ancak yönetim yine de Klinsmann ve Löw gibi transferi zor adaylar peşinde" yorumunu yapıyor..

GERETS'İ ÖNERDİ

Eski futbol şubesi sorumlusu ve G.Saray'a getirdiği transferlerle taraftarın gönlünde taht kuran Haldun Üstünel'in Aysal'a zirvede Eric Gerets'i önerdiği de belirtiliyor.

Alman ekolünü tercih eden ve Dünya Kupası'nı bekleyen Başkan'a, "Hoca Türkiye'yi tanıyan birisi olsun. Gerets ideal" şeklinde görüşünü iletti. Üstünel, Üstünel, Aysal'a "Di Matteo, Schuster, Spaletti, Prandelli, Advocaat, Klinsmann ve Löw'ü bırakın. Bunların hiçbiri Türkiye'yi tanımıyor. Tanıyan birisini getirin. 34 tane oyuncu var. Ciddi bir de temizlik yapın" dedi.

1 ŞAMPİYONLUĞU VAR

Bilindiği gibi Üstünel, Belçikalı Eric Gerets'i çok beğeniyor. Tribünden gelen başarılı yönetici, Adnan Polat zamanında Futbol Şubesi başkanlığı yaparken Gerets ile de çalışmıştı. Belçikalı hoca, 2005 ile 2007 yılları arasında iki sezon G.Saray'ı çalıştırırken ilk sezon şampiyon olmuş, ikinci yıl da ikincilikle yetinmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...