3 Boyutlu Printerla Yapılabilecekler

3 Boyutlu Printerla Yapılabilecekler

TEKNOLOJİ Haberleri

Teknolojinin ulaştığı en ilginç noktalardan biri de 3 boyutlu printerlarla yapabileceklerimizdir.

Bu süreçten sonra ışınlanmak artık uzak değil.3 boyutlu yazıcıların teknolojisi şaşırtıcı olsa da aslında yeni değil ,yaklaşık 30 sene önce keşfedildi. Bu gün keşfedilme amacının dışında çıkan 3 boyutlu yazıcılar sanayiden sağlığa birçok sektörde kullanılabiliyor. Çok tehlikeli olabilecek bu teknoloji ile bugün günümüzde yapılabilecek şeyler gerçekten çok şaşırtıcı.

3 Boyutlu Printerlarla Yapabileceklerimize Bazı Örnekler Verecek Olursak:

Silah: 26 yaşında Cody Wilson tarafından geliştirilen 3 boyutlu yazıcı ile silah üretimi kendisini bu gezegendeki en ölümcül insanlar listesinin 14.sırasına yerleştirdi. Belki de dünya tarihi en tehlikeli teknolojilerinden birisi çünkü çok düşük maliyet ile evde bile silah yapılabilmesini sağlayacak bir teknoloji ve son yapılan testlerde plastik görünümlü bu silah takılmadan 8 adet atış yapabiliyor.

İç Organlar ve Uzuvlar: Kulaklar, böbrekler, deri, damar ve kemikler şuan için Amerika birleşik devletlerinde 3 boyutlu yazıcılar ile üretilmiş durumda. Bu medikal 3 boyutlu yazıcılardan alınan çıktılar şuan için fonksiyonel olarak kullanılabilmiş değil ama çok yakında bununda gerçekleşebileceği konuşuluyor. Sağlık sektörü tüm insan vücudunun bu yazıcılardan üretilebileceği anı beklerken plastik yazıcılar ile yapay eklentiler 1-2 saat için 100 doların altında bir maliyetle üretilebilir durumda.

Pizza ve Çikolata: NASA destekli 3 boyutlu yazıcılar ile pizza üretimi yakın gelecekte başlayacak gibi. Tabi ki NASA'nın bu projeyi finansal olarak desteklemesinin sebebi astronotların uzaydaki beslenme koşullarını iyileştirmeye çalışmak. Şimdilik tek malzemeli olarak imal edilebiliyor. Çikolata imalatı ise başladı bile hatta Chocedge firması 2,880 Euro'ya yazıcı satıyor.

Kıyafet: 3 boyutlu yazıcılar sektörüne el atması şaşırtıcı oldu herhalde. 3 boyutlu yazıcılar ile üretilen giysiler henüz mağazalardaki yerini almadı ama moda şovlarında kendisini göstermeye başladı. Bu ürünün tanıtımı için Dite Von Teese'dan yardım alındı.

Müzik Aletleri: Şuan itibariyle 3 boyutlu yazıcılar ile tamamen fonksiyonel bir müzik aletini üretebilmek mümkün.Hatta Yeni Zelanda'dan Odd Guitars ürünlerini Cubify üzerinden satmaya başladı bile.

Araba: Urbee2 son derece çirkin ama 3 boyutlu yazıcıların tarihi gelişimi açısından önemli bir araç. Yatırımcılar 2 yıl içinde satılabilir durumda olduğunu söyleseler de uzmanlar o kadar kısa süre içersinde bu araçlara trafiğe çıkma izninin verilmesinin mümkün olmayacağını söylemektedirler.

İnsansız Hava Aracı: Southhampton Üniversitesi SULSA adını verdikleri insansız hava aracını 3 boyutlu yazıcılar ile üretmeyi başardı. 10 dakika içersinde üretilebilen SULSA havada 30 dakika kalabiliyor ve saatte 90 mil hıza çıkabiliyor.

Uçak Motoru: Artık uçak motorları da 3D Printerlar ile üretiliyor ayrıntı için: http://geturkiyeblog.com/airbus-yolcu-jetleri-3d-yazicilarla-uretilen-parcalara-sahip-motorlarla-ucacak/

3 boyutlu yazıcıyı 1983 yılında Chuck Hull buldu. İlk olarak masa üstü kaplamaları ultraviyole ışınlar kullanarak yüzey üzerine yerleştirmek ve sertleştirmek için kullanıldı. Ardından Chuk Hull keşfinin kapasitesinin sadece bununla sınırlı olmadığını fark etti ve bugün hiç tahmin edilemeyecek şeylerin 3 boyutlu printerlarla yapılabilecek olduğunu fark etmesiyle farklı alanlara da yöneldi. Ayrıca http://geturkiyeblog.com adresinden GE'nin Türkiye Blog sitesini inceleyip ayrıntılı bilgi de alabilirsiniz.

Bu bir ilandır

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...