Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSYM ALES Sorular ve Cevaplar yayınladı mı? | 2017 ALES Sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM ALES Sorular ve Cevaplar yayınladı mı? | 2017 ALES Sonuçları ne zaman açıklanacak?

EĞİTİM Haberleri

ALES sonbahar dönemi sınavı dün yapıldı. Peki ALES soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖSYM'nin yaptığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sona erdi. Şimdi herkes merakla ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusunun cevabını bekliyor. İşte ALES sonuçları tarihi hakkında tüm detaylar...

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES dün tamamlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince ÖSYM, 81 il genelinde yapılan ALES sonbahar dönemi sınavı saat 10.15’te başladı ve tam 150 dakika sürdü. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) geçtiğimiz aylarda yaptığı değişiklikle ALES'te soru sayısı ve süre gibi birçok konuda yeniliğe gitmişti. Sınavın sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluştu. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer aldı. ALES soruları ve cevapları, sınavın ardından adayların ilk araştırdığı konu oldu. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak ve ALES soruları açıklandı mı?

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 19 Kasım’da yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) sonuçları 22 Ocak 2018’de açıklanacak. Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların binalara alınma işlemi tamamlandı. Saat 10.00’dan sonra gelen adaylar, sınav binalarına alınmadı.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
ALES sınavı sonrası sınava girenlerin en çok merak ettiği konu çıkan soruların yanıtları. Puan hesaplaması yapmak isteyen ve zorlandıkları soruların yanıtlarını görmek isteyenler Ales soruları ve cevaplarını arıyor. Ancak ALES soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Ortalama 1 ay içinde soru ve cevapların yayınlanması bekleniyor.
ÖSYM ALES Sorular ve Cevaplar yayınladı mı? | 2017 ALES Sonuçları ne zaman açıklanacak?
Sınavın sayısal testi, adayların sayısal ve mantıksal akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 sorudan oluştu. Sözel testinde ise adayların sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeye yönelik 50 soru yer aldı.

ALES SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK
Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor.
Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

ÖSYM ALES Sorular ve Cevaplar yayınladı mı? | 2017 ALES Sonuçları ne zaman açıklanacak?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...