Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama'dan Suriye açıklaması, 'Sessiz mi kalacağız'

Obama'dan Suriye açıklaması, 'Sessiz mi kalacağız'

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama New York'ta Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na hitap etti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın konuşmasından satır başları: Buna sessiz mi kalacağız. Burada dünyanın alacağı tutum ne olacaktır bu bölgelere karşı. Acaba BM'nin rolü ne olacaktır. nbsp;Uluslararası topluluk kimyasal silahların kullanılmasına karşı olmalıdır. ABD'nin de güvenliğine tehdit olduğunu düşünüyorum. Acı çeken, boğulan insanları gördük. Bu insanlar zehirlendi ve hayatını kaybetti. Esad rejimi kimyasal silahları kullanmıştır. Denetçiler bununla ilgili kanıtları ortaya koydular. Bu dönemde BM'den bir eylem beklendi tehditlere rağmen güvenlik konseyi bir şey yapmamayı tercih etti. Sayın Putin'le konuştuğum üzere benim herzaman arzum diplomatik çözüme gitmektir. Rusya ve tüm müttefiklerimizle karar vererek kimyasal silahları kullanmamaları için eylem ortaya koyabilmek. Esad rejiminin verdiği sözü tutması lazım. Sadece bu konuda karar vermemi yetmiyor. Dünyaya güçlü mesaj vermemiz gerekiyor. Bu silahların yeri yok. Kimyasal silahların yok edilmesi siyasi ve diplomatik karar gerektiriyor. Dünyada Suriye'yi kim yönetecek? Bunun bilinmesi lazım. Buna halk karar verecek. Savaşla ilgili prensipler fantazi olarak kalmış. Tek amacımız kimyasal silahların kullanılmamasıdır. Amerika bu amaçlar doğrultusunda 350 milyon doları ortaya koymuş durumdadır. Çoğu kişi askeri müdahaleye karşı sinirlendi ama bağzı taraflarda sınırlı bir müdahale olsun dedi. Ama BM bölgede yıllardan beri bulunuyor fakat BM sorunları çözmekte başarısız olmuştur. Bu yüzdende Amerik'nın bu konuya müdahalesi olmalıdır. ABD'nin politikası şu olmuştur, biz kendi çekirdek çıkarlarımızı korumak adına müdahalede bulunabiliriz. Fakat demokrasi her zaman kab güçle bir ülkeye götürülemez.' dedi.

Obama ayrıca, 'Bizlerin ortak yanıt bulması gerekiyor.İran hükümetinin tercihleri yaşanabilecek şeylerin sorumlusu olabilir. Bu bağlamda da karşılıklı çıkarlar için devletler İran üzerine düşen sorumlulukları yapması gerekir. Kerry ile birlikte yakın işbirliği arzusundayız.' dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...