Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul'a BM ofisi

- Güncelleme:
İstanbul'a BM ofisi

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'da Birleşmiş Milletler (BM) Kadın Bölge Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, İstanbul'un bir BM bölgesel merkezi haline getirilmesi çalışmaları çerçevesinde BM Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi'nin (UN Women) yeni Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi'nin İstanbul'da kurulmasının ülkemizin yoğun çabaları sonucunda Kasım 2012'de BM Kadın İcra Kurulu'nda kararlaştırıldığı hatırlatılarak, "Bu amaçla Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlendirilmesi Birimi arasında BM Kadın Avrupa ve Orta Asya Bölge Ofisi'nin İstanbul'da Kurulmasına İlişkin Anlaşma 28 Şubat 2014 tarihinde ülkemiz ile BM arasında New York'ta imzalanmıştı. Sözkonusu anlaşmanın 1 Aralık 2014 tarihi itibariyle yürürlüğe girdiğine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de 21 Ocak 2015 tarihinde yayımlanmıştır" denildi.
BM Kadın Bölge Ofisi'nin kadın-erkek fırsat eşitliği, kadının toplum içindeki statüsünün güçlendirilmesi ve kadın haklarının geliştirilmesi gibi alanlarda bölgesel düzeyde çalışmalar yürüteceği kaydedilen açıklamada, "BM Kadın ülkemizin yakın işbirliği yaptığı kuruluşlar arasında olup, Ocak 2015 itibariyle Türkiye, New York'taki BM Kadın İcra Kurulu üyeliğini de üstlenmiştir. BM Kadın Bölge Ofisi'nin İstanbul'da kurulmasına ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle İstanbul'un BM bölgesel merkezi haline getirilmesi bakımından da önemli bir adım daha atılmış olunmaktadır" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...