Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Samsung Galaxy S6'yı tanıttı!

Samsung Galaxy S6'yı tanıttı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Herkesin aylardır merakla beklediği, Samsung'un amiral gemisi Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge Barselona'da görücüye çıktı.

Bilindiği gibi Barselona'da gerçekleştirilen Mobile World Congress (Dünya Mobil Kongresi) her sene önemli açıklamalara ve yeni modellerin basın tanıtımlarına sahne oluyor. Bu yıl da yine hızlı başlayan Dünya Mobil Konresi'nde Samsung bombayı patlattı. Herkesin iPhone 6'dan sonra merakla beklediği Galaxy'nin yeni serisi Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge olarak 2 ayrı modelle çıktı. Barselona'daki kongrenin UnPacked etkiliğinde Samsung CEO'su JK Shin tarafından tanıtılan yeni Galaxy serilerinin özellikleri ilk tepkilere göre bir hayli beğeni aldı. Etkinliğin başlangıcında kısa bir konuşma yapan Shin, hazırlanan video sonrasında yanında getirdiği Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge ile birlikte hemen teknik özellikleri anlatmaya başladı.
Yeni Samsung Galaxy S6 ve Samsung S6 Edge modellerinde başlıca 3 önemli özelliğin değişimi çok dikkat çekiyor. Birincisi, artık kasa metal… Artık yeni Galaxy'lerde su ve toz geçirmezlik özelliği yok (!) İkincisi, artık değiştirilebilir pil yok… Üçüncüsü, artık MicroSD kart yuvası, yani arttırılabilir hafızası yok… Gelin şimdi aşağıda daha detaylı inceleyelim…
Samsung Galaxy S6'yı tanıttı!

İşlemci ve Performans
Daha önce Silikon Vadisi sayfalarından da duyurduğumuz gibi Samsung Galaxy S6'larda 4 çekirdekli 1.5 GHz Cortex-A53 ve 4 çekirdekli 2.1 GHz Cortex-A57 olmak üzere toplam 8 çekirdekli Exynos 7420 çipsetli işlemci kullanılacak. Snapdragon 810 serisine göre yüzde 20 daha az güç harcayan 14 mm Exynos 7420'nin yanında Galaxy S6 ve S6 Edge, 3GB DDR4 RAM ile gelecek. GPU tafafında ise Mali-T760 kullanacak olan cihazın performası ise bu anlamda piyasanın en üst seviyesi dememiz pek de yanlış olmaz. Yeni Galaxy modelleri Samsung'un iddiasına göre (testini yapmadan net olarak söyleyemeyeceğiz) eski modellerine göre yüzde 40 ila 80 oranında daha fazla performans vaad ediyor.
nbsp;
Hazır 3 GB DDR4 RAM diyerek bellek tarafına girmişken söyleyelim, Galaxy S6 ve S6 Edge 32GB, 64GB ve 128GB hazıfa seçenekleriyle geliyor. Ancak diğer modellerinden farklı olarak (burası büyük bir süpriz) Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge'de MicroSD kart desteği olmayacak!.. Samsung bunun sebebini ise ince tasarımını korumak olarak gösteriyor. Kullanıcılarını bulut servislerine (cloud service) yönlendiren Samsung, Galaxy S6 ve S6 Edge kullanıcılarına 2 yıl boyunca ücretsiz 115GB Microsoft OneDrive hediye ediyor.
nbsp;
Ekran ve Kamera
Samsung Galaxy S6'nın en çok merak edilen özelliklerinden biri de ekranıydı. 16M renk, 1440×2650 (2K) çözünürlüğünde ve Super AMOLED 5.1 inç büyüklüğündeki ekran ile gelen yeni Galaxy'ler 577 ppi değeri ile ciddi bir görüntü performansı sağlayacak. Bundan önceki modeli Galaxy S5'de olduğu gibi TouchWiz kullanıcı arayüzü ile gelen Galaxy S6 ve S6 Edge, ekran yapısında ise Gorilla Glass 4 kullanacak.
nbsp;
Samsung yeni amiral gemisinin kamera özelliklerine geçecek olursak, Galaxy'lerin arka kamerası 16MP (3456×4068 piksel) çözünürlüğünün yanında, optik imaj sabitleme, dokunmatik (ve ayrıca otomatik) odaklama ve LED flash özelliklerine sahip olacak. Ayrıca arka kamera ile 2160p 4K video (30 fps) video çekmek mümkün… Bir diğer yenilik ise bu kamera ile aynı anda 2 ayrı dosyada video çekim yapabilecek olmamız (dual-video rec)…
nbsp;
Coğrafi bilgi (Geo-tagging), yüz tanıma (face detection), Auto HDR ve Panaroma özelliklerinin yanında Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge'in ön yüzünde ise 5MP'lik ve 1080p Full HD video çekim yapabilecek bir selfie kamerası bulunacak.
Samsung Galaxy S6'yı tanıttı!

Tasarım ve Yazılım
nbsp;Samsung bu yıl belli ki son kullanıcılardan gelen geri bildirimleri oldukça önemsemiş. Çünkü Android pazardaki en büyük rakiplerinden HTC'nin en önemli özelliğini yani tasarımdaki metal gücünü Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge modellerine taşıyan Samsung, yeni cihazlarının sunumunda Apple'a gönderme yaparak bükülemez olduğunun da altını çizdi. Eski modellerine göre %50 daha güçlü bir yapıya sahip olduklarını belirten Samsung, bu önemli değişiklik ile yeni Galaxy'lerinde su ve toz geçirmezlik (!) özelliğini de kaybediyor!.. Yeni metal tasarımla White Pearl (İnci Beyazı), Black Sapphire (Camgöbeği Siyahı), Gold Platinum (Altın Platin Karışımı) ve Blue Topaz (Topaz Mavisi) renkleri ile gelecek Samsung Galaxy S6 138 gram, Galaxy S6 Edge ise 132 gram ağırlığında olacak. Ayrıca S6 Egde modelinde kıvrık (curved) ekran ile karşımıza çıkacak olan Samsung, ekranın kıvrık tarafında farklı uygulamalarla dikkat çekecek.
nbsp;
Hazır uygulama kısmına geçmişken belirtelim, Samsung Galaxy'nin yeni modelleri Android 5.0.2 Lollipop ile geliyor. MIDP java emilatörü ile Java'yı ve tarayıcı tarafında HTML5 destekleyen yeni Galaxy'ler, üzerlerindeki accelerometer (hız ölçer), gyroscope, proximity (yakınlık ölçer), compass (pusula), barometer (barometre), gesture (işaret tanıma) ve heart rate (kalp hızı ölçme) gibi sensörlerle birçok sağlık, fitness ve coğrafi uygulamaya da olanak sağlayacak.
Ayrıca Samsung'un yeni modelleriyle beraber Apple Pay'e karşılık olarak Samsung Pay servisi de geliyor. İlk önce ABD ve Kore'de hizmete girecek olan Samsung Pay, modellerin üstündeki NFC teknolojisi ile çalışacak ve MasterCard ve Visa onaylı (sertifikalı) olarak gelecek. Ayrıca Galaxy S6 ve S6 Edge'de PayPal ödemesi onaylı (sertifikalı) parmak izi uygulaması da olacak.
nbsp;Samsung Galaxy S6'yı tanıttı!
Pil Ömrü ve Diğer Özellikler
Öncelilkle şunu söylemek gerekiyor ki, Galaxy S6'da değiştirilebilir pil son buluyor!.. Telefon ömrünün uzunluğu konusunda en önemli avantajlarından birini kaybeden yeni Samsung Galaxy'lere pil gücü olarak baktığımızda ise Galaxy S6'da 2550 mAh, Galaxy S6 Edge'de ise 2600 mAh değerinde bir pil bulunuyor. Ancak yeni modeller sadece 10 dakika şarj ile 4 saat kullanım olanağı sunuyor. Ayrıca iki modelde de kablosuz şarj özelliği (Qi/PMA/WPC) bulunuyor. Galaxy S6'nin pil ömrü ortalama olarak 12 saate kadar Wi-Fi bağlantı, 13 saate kadar video, 49 saate kadar müzik dinlemeyi destekliyor. Üzerinde dahili GPS de bulunan Samsung Galaxy S6 ve S6 Egde, donanım olarak Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac gibi formatlara destek veriyor.
Fiyatı ve Çıkış Tarihi…
Aslında ne gariptir ki, teknoloji dünyasının beklenen 2 önemli markası ve donanımları aynı tarihlerde piyasada olacak. 10 Nisan'da dağıtım girecek olan Samsung Galaxy S6 ve S6 Edge, öncelikle ABD'de (T-Mobile ile) ve Kore'de satışa çıkacak. Fiyatının ise 32 GB'da 649 USD olması bekleniyor.
Samsung'un yeni modelleri olan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in videolarını buraya tıklayarak izleyebilirsiniz…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...