Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ÖSO rejimin taburunu ele geçirdi

/ Kaynak: AA
ÖSO rejimin taburunu ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

Özgür Suriye Ordusu'na bağlı birlikler, Suriye'nin Hama kentine bağlı Morek ilçesinde rejime ait tank taburunu ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, ÖSO birliklerinin Hama kentinin kuzeyinde yer alan Morek ilçesindeki Esed güçlerine ait tank taburunda denetimi sağladı.
Tabur ve çevresinde çıkan çatışmalarda ÖSO'nun iki tank ile bazı askeri araçları imha ettiğini belirten kaynaklar, ÖSO'nun 8 rejim askerini öldürdüğünü, 3'ünü esir aldığını öne sürdü.
Suriye Genel Devrim Konseyi SRGC de olayı doğrulayarak, ÖSO'nun, taburda çok sayıda mühimmat ele geçirdiğini ve ilçe çevresinde Esed güçlerine ait 6 ve 7. kontrol noktalarına ağır silahlarla saldırdığını aktardı.
Silahlı muhaliflerin, Hizbullah destekli rejim güçlerine "ağır kayıplar" verdirdiğini iddia eden SRGC, orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin, bölgede muhaliflerin bulunduğu yerleri yoğun bombardımana tuttuğunu kaydetti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...