Nijerya'da çifte saldırı

Nijerya'da çifte saldırı

DÜNYA Haberleri

Nijerya'da tıbbi yetkililer, kalabalık bir pazarda iki kadın tarafından yapılan intihar saldırılarında 78 kişinin öldüğünü söylüyor.

Tanıklara göre önce genç bir kadın kendini havaya uçurdu. İnsanlar kurbanlara yardım için toplandığında da ikincisinin intihar saldırısını yaptığı söyleniyor. Hiçbir grup saldırıları üstlenmedi. Ama şüpheler radikal grup Boko Haram üzerinde. Adı yerel dilde "Batı eğitimi günahtır" anlamına gelen "Boko Haram", 2009'da bir strateji değişikliğiyle, Nijerya'nın kuzeyinde İslam devleti kurmayı amaçladığını duyurmuştu. Uluslararası Af Örgütü bu grubun 2014 yılı başlarında en az 1.500 kişiyi öldürdüğünü söylüyor.
2002 yılında kurulan grup Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'yi merkez üs edinmişti. Ancak daha sonra şehri terk etmeye zorlandılar. Nijerya ordusu örgütün Ekim ayında ele geçirdiği ve adını "İslam kenti" olarak değiştirdiği Mubi'nin de kontrolünü geri kazanmıştı.
Örgüt, 14 Nisan'da Chibok'ta bir okula baskın yapmış ve 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı. Boko Haram örgütü geçen hafta gerçekleştirdiği iki saldırıda da 100'ün üzerinde kişiyi öldürmüştü.

Kaynak: BBC Türkçe

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...