O ülke IŞİD videosuna erişimi yasakladı

/ Kaynak: AA
O ülke IŞİD videosuna erişimi yasakladı

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD'e katılan 150 Kazak vatandaşını gösteren videoya erişim engellendi.

Kazakistan Genel Savcılığı, aralarında çocukların da bulunduğu 150 Kazak vatandaşının terör örgütü IŞİD'e katılarak eğitim gördüğünü gösteren videoya internette erişim yasağı getirdi.
IŞİD'in medya kolu tarafından 22 Kasım'da internete koyulan ve Kazakça konuşulan 15 dakikalık videonun engellenmesini isteyen savcılık, videonun terörist faaliyetleri meşrulaştırma ve propaganda amacı taşıdığını açıkladı.
Savcılık, Kazakistan kanunlarına göre terör propagandasının yasak olduğunun altını çizerek, videonun yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirlerin izlendiğini bildirdi ve videonun paylaşılmasından kaçınılması uyarısında bulundu.
Kazakistan Ulusal Güvenlik Konseyi Komitesi tarafından açıklanan son bilgilere göre, terör örgütü IŞİD safında savaşmaya giden Kazak vatandaşı sayısı 150'si kadın olmak üzere 300 dolayında bulunuyor.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 2012 yılında kanunların terörizmle mücadelede kolaylık sağlayacak şekilde sıkılaştırılması çağrısında bulunmuştu. Kazakistan Ulusal Güvenlik Konseyi Komitesi, 2013 yılında güvenlik güçlerinin 35 şiddet eylemini engellediğini açıklamıştı. Geçen yılın mayıs ayında Kazakistan Ulusal Güvenlik Komitesi binasına saldırı ve görevlilere suikast planlamak suçlamasıyla 6 kişi yargılanmış, sanıkların Kazakistan'da hilafet kurmayı hedefledikleri iddia edilmişti.
Bu yılın mart ayında da Kazakistan özel birlikleri tarafından yakalanan ve Suriye içinde bir kampta eğitildikleri sanılan iki kişi 7'şer yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İki kişi ise terörizm ve radikal faaliyetleri finanse ettikleri suçlamasıyla 3'er yıl tecilli hapis cezasına mahkum edilmişti. Ekim ayında da Tekfir el Hicre adlı örgütünün ülke içindeki faaliyetleri yasaklanmıştı.
O ülke IŞİD videosuna erişimi yasakladı

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...