Filistinli güvenlik güçleri işten atılacak

Filistinli güvenlik güçleri işten atılacak

DÜNYA Haberleri

İsrail, Mescid-i Aksa'da görev yapan Filistinli güvenlik güçlerinin işine son verilmesini sağlayacak yasa tasarısını gündeme aldı.

İsrail, askerlerinin Mescid-i Aksa'yı kirletmeleri sonrasında yeni bir tahrik peşinde. Haaretz gazetesinde yer alan haberde, Kamu Güvenliği Bakanı İzak Aharonoviç tarafından hazırlanan kanun tasarısına göre, Aksa'da görev yapan ve Müslüman olmayanların Aksa avlusuna girmesini engelleyen Filistinli güvenlik görevlilerinin işine son verilecek. "Murabit" olarak adlandırılan ve hem erkek, hem de kadınlardan oluşan Filistinli güvenlik görevlilerinin hiçbir silah veya savunma malzemesi taşıma hakları yok. Diğer taraftan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun talebi doğrultusunda, İsrail karşıtı eylemleri önlemek için ağır yaptırımlar içeren bir plan hazırlandı. İsrail askerlerine taş atanların ve gösteri düzenleyenlerin "terörist" olarak etiketlendiği 8 maddelik planla, Filistin bayrağı taşıyanlara da ceza verilmesi öngörülüyor. Plana göre terör eyleminde bulunduğu için gözaltına alınan kişilerin, vatandaşlıkları ve oturma izinleri iptal edilecek, terör eylemi gerçekleştirenlerin cenazeleri ailelerine teslim edilmeyecek, eylemleri gerçekleştirenlerin evleri 24 saat içinde yıkılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...