Japonya'da erken seçime doğru

/ Kaynak: AA
Japonya'da erken seçime doğru

DÜNYA Haberleri  / AA

Japonya'da 14 Aralık'ta düzenlenecek erken seçimden önce yapılan anketler, iktidardaki Liberal Demokratik Parti'nin oy oranını artırdığını gösterdi

Kyodo haber ajansı ve önde gelen gazeteler, anketlerin Liberal Demokratik Parti'nin meclisin alt kanadındaki 475 sandalyeden en az 300'ünü kazanacağına işaret ettiğini duyurdu.
Başbakan Şinzo Abe liderliğindeki Liberal Demokratik Parti'nin, 21 Kasım'da feshedilen meclisin alt kanadında 295 sandalyesi vardı. Tahminlerin gerçekleşmesi durumunda seçim zaferi, 2011'deki deprem ve tsunami felaketinin ardından kapatılan nükleer santrallerin yeniden aktif hale getirilmesi gibi konularda Abe'ye güç kazandıracak.
Kyodo, muhalefetteki Japonya'nın Demokratik Partisi'nin de yaklaşık 70 milletvekili çıkaracağını öngörüyor.
Japon ekonomisini yeniden yükselişe geçirme vaadiyle iki yıl önce iktidara gelen Başbakan Abe, erken seçime gidebilmek için 21 Kasım'da meclisin alt kanadını feshetmişti. Hükümet, uyguladığı katı önlemlere karşı ekonomiyi hala rayına oturtamadığı için eleştirilerin hedefi oluyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...