IŞİD'den Telafer'e intihar birliği!

IŞİD'den Telafer'e intihar birliği!

DÜNYA Haberleri

IŞİD mensuplarınn, Musul'un Telafer ilçe merkezini boşalttığı, ardından buraya intihar komandolarından oluşan bir birlik gönderildiği öğrenildi.

Rûdaw'ın Telafer'deki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, ilçe merkezinde bulunan Arap asıllı IŞİD örgütü mensupları, Peşmerge Güçleri'nin Şengal'e girmesi üzerine, kenti terketti.
Kaynağın verdiği bilgiye göre, bunun üzerine örgüt, Musul'dan Telafer'e, çoğu intihar komandosu olan ve yabancılardan oluşan özel bir birlik gönderdi.
Rûdaw'a ulaşan ve dün (21 Aralık) çekilen fotoğraflarda ilçe sokaklarının bomboş olduğu görülüyor. Örgüt bayraklarının asılı olduğu sokaklarda, bazı IŞİD'liler dışında başka hareketliliğe rastlanmıyor.
El Irakiye televizyonunun resmi kaynaklara dayandırdığı dünkü haberine göre, Irak Terörle Mücadele Kuvvetleri'nin IŞİD'in işgali altındaki Musul'un Telafer Havaalanı'na girdi.
Haberde, Irak Terörle Mücadele Kuvvetleri ile IŞİD arasında Telafer Havaalanı yakınlarında ve kasabanın Eğitim ve Araştırma Hastanesi etrafında çatışmalar meydana geldiği aktarıldı.
IŞİD mensupları, yaklaşık 5 aydır Musul'un Telafer kasabasını işgal etmiş durumda. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bölgede bulunan IŞİD mevzilerine nbsp;düzenlediği hava saldırılarında onlarca IŞİD'li öldürülmüştü.
Musul'un 60 km kadar batısında yer alan ve işgalden önce nüfusu 220.000 civarındaki olan Telafer'in yüzde 75'i Sünni ve 25'i ise Şiiler'den oluşuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...