Makedonya'da "vergi artışı" protestosu

/ Kaynak: AA
Makedonya'da "vergi artışı" protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya'da, "serbest" çalışan gazeteci, tercüman, öğrenci ve sanatçıları etkileyecek olan vergi artışı, başkent Üsküp'te protesto edildi.

Makedonya'da, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan ve "serbest" çalışanların 156 avroluk asgari ücretin üzerindeki aylık gelirleri için uygulanan vergi oranın yüzde 10'dan yüzde 37'ye çıkarılmasını öngören kanun çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi.
Üsküp'teki Jena Borets Parkı'nda toplanan grup, üzerinde "Vergi cenneti cehenneme döndü" yazan dövizler taşırken, "Adalet yoksa huzur da yok", "Ekmeğimizi çalmayın" sloganları attı.
Yeni yasanın "serbest" çalışanları fakirleştireceğini öne süren protestocular, hükümetin kendilerini dikkate almaması halinde eylemlerine devam edeceklerini söyledi.
Gazeteciler ve Medya Çalışanları Sendikası Başkanı Tamara Çausidis, yaptığı açıklamada, yeni düzenlemenin en fazla gazetecileri etkileyeceğini belirterek, ülkedeki gazetecilerin üçte birinin "serbest gazeteci" olarak çalıştığına dikkati çekti.
Protestocular, Makedonya Meclisi, Başbakanlık ve Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığına yürüyerek yeni uygulamaya tepkilerini dile getirdi. Protestocular, Başbakanlık binasına madeni para atarak, yeni yasaya tepki gösterdi.
Yeni düzenleme ile Makedonya'daki asgari ücretin üzerinde aylık geliri olan "serbest" çalışanlardan, 156 avroluk asgari ücretin üzerindeki gelirleri için yüzde 10 yerine yüzde 37 vergi alınacak.
Profesyonel sporcular, milletvekilleri, danışmanlar ve kamu çalışanları ise yüzde 10 oranında vergi ödemeye devam edecek.
Hükümet, yeni vergilendirme konusunda geri adım atmayacağını ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren yeni düzenlemenin uygulamaya geçeceğini açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...