IŞİD'de büyük çözülme!

/ Kaynak: AA
IŞİD'de büyük çözülme!

DÜNYA Haberleri  / AA

Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılar IŞİD'den kaçmaya başladı. IŞİD, örgütten kaçışları önlemek için Rakka çevresinde geniş tertibat aldı.

Terör örgütü IŞİD'in Ayn el Arap'dan (Kobani) püskürtülmesinden sonra örgütten kaçan yabancı savaşçılara karşı Rakk kenti ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldığı iddia edildi.
Rakka'daki aktivistlerden Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in Kobani'den püskürtülmesinden sonra bazı yabancı savaşçıların örgütü terk etmeye başladığını ileri sürdü. "Yabancı savaşçıların kaçışını önlemek için örgütün Rakka ve çevresinde yoğun güvenlik önlemlerini aldığını" öne süren İbrahim, "Geçen hafta aralarında saha komutaları da bulunmak üzere çok sayıda yabancı savaşçı IŞİD'i terk etti. Rakka'nın Tel Abyad Adli Emiri'de örgütü terk edenler arasında" dedi.
"IŞİD örgütten ayrılmaya çalışan bir üyesini Tel Abyad'ta infaz etti" diyen İbrahim, "IŞİD'in Kobani hezimetinden sonra yabancı savaşçılardan bazıları örgütten ayrılmaya başladı. Örgütte büyük bir çözülme başladı" iddialarına yer verdi.
IŞİD'in dün Tel Abyad ilçesinde örgütten ayrılmak isteyen 25'e yakın üyesini de infaz ettiği ifade ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...