İsrail'den misilleme saldırısı

/ Kaynak: AA
İsrail'den misilleme saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, Hizbullah saldırısına misilleme olarak Lübnan'ın çeşitli noktalarına topçu ateşi düzenlediği, saldırıda 1 İspanyol askerin öldüğü bildirildi.

İsrail'in, Hizbullah örgütünün saldırısına misilleme olarak Lübnan'ın güneyindeki çeşitli noktalara, ağır topçu ateşi saldırısında bulunduğu bildirildi.

Ordu kaynakları, Lübnan'ın güneyinden İsrail kontrolü altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah örgütü tarafından gerçekleştirilen tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail'in güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına ağır topçu saldırısı gerçekleştirdiğini aktardı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'daki bazı Hizbullah hedeflerinin vurulduğu belirtilerek, "Bize düzenlenen saldırıya karşılık bu son cevabımız olmayacaktır" tehdidinde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Lübnan sınırındaki çatışmalara ilişkin, "Bize kuzey sınırımızda kafa tutanlara, Gazze'de olanları hatırlatmak isterim" dedi.

Netanyahu, İsrail'in güneyindeki Sderot'ta yaptığı açıklamada, "Şu anda İsrail ordusu, kuzeydeki saldırılara yanıt vermektedir. Bize kuzey sınırımızda kafa tutanlara, Gazze'de olanları hatırlatmak isterim. Hamas, var olduğu günden bu yana en büyük kayıbını yaşamıştı. Şimdi de ordumuz her cephede savaşmaya hazırdır" ifadelerini kullandı.

İsrail Kanal-10 televizyonunda yayınlanan habere göre, ordu, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan gerginliğin ardından Hayfa ve Rosh Pinna havalimanlarında uçuşları durdurdu.

Saldırıda İspanyol asker öldü

Öte yandan, İspanya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda görev yapan bir İspanyol askerinin, İsrail tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

Basına verilen bilgilerde, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında çıkan bir çatışma sırasında, aldığı kurşunla yerde kalan İspanyol askerini kurtarmak için acil yardım sağlık ekiplerinin müdahale etmeye çalıştığı, ancak İsrail tarafından gelen ateşin devam etmesinden dolayı geç müdahale edilebildiği ve askerin kısa sürede öldüğü bildirildi.

Lübnan'daki Miguel Cervantes adlı İspanyol askeri üssüne 20 kilometre mesafede meydana gelen çatışmada ölen İspanyol askerinin 36 yaşında ve bekar olduğu duyuruldu.

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo'nun öngörülen 2 günlük Hindistan ziyaretinin de iptal edildiği bildirildi. Margallo, Lübnan'da öldürülen İspanyol askerinin başına gelenlerle ilgili olarak Birleşmiş Milletler'den "acil ve geniş kapsamlı bir soruşturma açmasını" istedi.

İspanya Başabakanı Mariano Rajoy, ilk tepkisini Twitter hesabından yaparak, ölen İspanyol askerinin ailesine başsağlığı mesajı yolladı.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman'ın İspanyol Bakan Margallo'ya telefon ederek, başsağlığı mesajı ilettiği açıklandı. nbsp;

2 İsrail askeri öldü

İsrail, Hizbullah'ın düzenlediği saldırıda 2 askerinin öldüğünü, 7'sinin yaralandığını duyurdu.

Ordu Sözcüsü Peter Lerner sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Hizbullah'ın nbsp; Lübnan sınırında düzenlediği saldırıda 2İsrail askerinin öldüğü, 7'sinin yaralandığı doğrulandı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki çeşitli sınır noktalarına gerçekleştirdiği ağır topçu saldırılarında, 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askerinin öldüğü bildirildi.

UNIFIL tarafından yapılan açıklamaya göre, Lübnan-İsrail sınırında görev yapan UNIFIL'e bağlı İspanya askeri hayatını kaybetti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA ise, Hizbullah örgütünün Lübnan -İsrail sınırındaki Şebaa Çiftlikleri bölgesinde devriye gezen araca düzenlediğisaldırı sonrası, bir İsrail askerini de rehin alındığını ileri sürdü.

Lübnan'dan kınama

Öte yandan Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Mavi Hat dışında kalan işgal edilmiş Şebaa Çiftlikleri bölgesinden İsrail'e ait devriye aracının hedef alınmasına misilleme olarak Lübnan'a, İsrail tarafından yapılan saldırıyı kınıyoruz. İsrail'in saldırılarından korunmak amacıyla 1701 sayılı karara bağlıyız" denildi.

Açıklamada ayrıca, BM Barış Gücü (UNIFIL) bünyesinde görev yapan ve İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden İspanya askeri için taziyede bulunuldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...