O kent terör örgütünden geri alındı

/ Kaynak: AA
O kent terör örgütünden geri alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Boko Haram militanlarının saldırıları sonucu 2 bin kişinin öldüğü iddiasıyla gündeme gelen Baga kentinin örgütten geri alındığı bildirildi.

Bölgedeki sivil Ortak Savunma Gücü'nün sözcüsü Jubrin Gunda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çad birliklerinin Baga'yı yeniden ele geçirdiği ve Monguno kentine yöneldiği bilgisini aldık" dedi.
Gundo, bölgedeki iletişim ağının yetersizliği nedeniyle gelişmelere dair bilgilerinin eksik olduğunu ancak Çad birliklerinin Malamfatori'yi de teröristlerin işgalinden kurtardığını söyledi.
Nijerya ordusu sözcüsü Chris Olukolade, dün Malamfatori'nin teröristlerden temizlediğini açıklamış, operasyonun Çad ve Nijer birliklerinden oluşan Çokuluslu Görev Gücü tarafından yapıldığını belirtmişti.
Boko Haram militanları 3 Ocak'ta Baga'daki Çokuluslu Görev Gücü'ne ait üssü ve kenti ele geçirmiş, basına yansıyan haberlerde, saldırıda 2 bin kişinin hayatını kaybettiği iddia edilmişti. Nijerya ordusu ise bu iddiaları yalanlayarak, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 150'yi aşmadığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...