Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

'ABD'nin Suriye politikasında değişiklik yok'

'ABD'nin Suriye politikasında değişiklik yok'
Fotoğraf Başlığı 'ABD'nin Suriye politikasinda degisiklik yok'

ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Harf, "Suriye politikamızda değişiklik yok. Kerry politikamızı yineledi, Esed ile müzakere edeceğimizi söylemedi" dedi.

Kaydet
a- | +A
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, ABD'nin Suriye politikasında değişiklik bulunmadığını ve Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ile doğrudan müzakere etmelerinin söz konusu olmadığını kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bir Amerikan televizyon kanalına verdiği mülakatta, ABD olarak Suriye'de siyasi değişim için Esed ile müzakere etmek zorunda olacaklarını ve Esed'e müzakereleri kabul etmesi için baskı yapmanın yollarını araştırdıklarını söyledi.

"Esed'in Suriye'nin geleceğinde yeri yok"

Harf ise Twitter mesajı atarak, Kerry'nin sözlerine açıklık getirdi.

Mesajında ABD'nin Suriye politikasında bir değişiklik olmadığını belirten Harf, Esed'in Suriye'nin geleceğinde bir yeri bulunmadığını kaydetti.

Harf, "Bakan Kerry, rejim ile masada müzakere edilmiş bir sürece ihtiyacımız olduğuna dair uzun süredir var olan politikamızı tekrar etti. Kerry, doğrudan Esed ile müzakere edeceğimizi söylemedi" ifadesini kullandı.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.