Merkel'den uçak kazası yorumu: Beni derinden etkiledi

/ Kaynak: AA
Merkel'den uçak kazası yorumu: Beni derinden etkiledi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Almanya Başbakanı Merkel: "Bu haber, bir çok kişi gibi beni de derinden etkiledi"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman havayolu şirketi Germanwings'e ait uçağın Fransa'nın güneyinde düşmesiyle ilgili, trajedinin yeni akıl almaz bir boyuta ulaştığını söyledi.
Berlin'de Başbakanlık binasında açıklamada bulunan Merkel, Fransız ve Alman soruşturma makamlarının yardımcı pilotun uçağı bilinçli şekilde düşürdüğüne yönelik açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Bu haber, bir çok kişi gibi beni de derinden etkiledi" dedi.
Bu olayın tasavvur edilemeyeceğini ifade eden Merkel, olayın tüm detaylarını henüz bilmediklerini ve araştırmaların sürdüğünü kaydetti.
Merkel, uçağın düşme nedenini tamamen aydınlığa kavuşturacaklarını belirterek, bugün öğrenilen yeni detayların, uçak kazasından yakınlarını kaybedenlere acı dolu saatler ve günler yaşatacağını ifade etti.
Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, uçak kazasında hayatını kaybeden Alman vatandaşlarının sayısının 75'e yükseldiği bildirildi. Daha önce bu sayı 72 olarak açıklanmıştı.
Öte yandan, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de, mevcut durumda uçağın düşmesiyle ilgili olarak herhangi bir terör arka planı olduğuna dair hiçbir ipucunun bulunmadığını söyledi.
Alman güvenlik makamlarının yolcu ve mürettebatın olası terör bağlantılarını araştırmak için uçağın düştüğü gün rutin olarak polis ve istihbaratın bilgi sisteminde sorgulama yapıldığını belirten Maiziere, "Herkesi inceledik. Tüm sonuçlar negatif çıktı. Bu yardımcı pilotu da kapsıyor" dedi.
Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt de, Fransız soruşturma makamların ifadelerinin Federal Uçak Kazaları Araştırma Dairesi'nin uzmanlarına göre makul görüldüğünü belirterek, Fransız savcısının ifadelerinin sarsıcı olduğunu söyledi.
Lufthansa'ya bağlı Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi yolcu uçağı iki gün önce Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. 6 uçuş görevlisi ve 144 yolcunun bulunduğu uçaktan kurtulan olmadığı belirtilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...