Yemen'de Husi terörüne ağır darbe!

/ Kaynak: AA
Yemen'de Husi terörüne ağır darbe!

DÜNYA Haberleri  / AA

'Kararlılık Fırtınası' operasyonu çerçevesinde, gece düzenlenen hava saldırılarında, Yemen'in başkenti Sana'daki askeri üslerin hedef alındığı bildirildi.

"Kararlılık Fırtınası" operasyonu çerçevesinde, gece düzenlenen hava saldırılarında, Yemen'in başkenti Sana'daki Deylemi askeri üssü, 1. zırhlı tümen, havacılık tugayları karargahı, havacılık fakültesindeki uçaksavarlar, silah depoları ve özel kuvvetlerin hedef alındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, hava saldırılarında başkent Sana'daki ed-Deylemi askeri üssü, 1. zırhlı tümen, Fec Attan bölgesindeki havacılık tugayları karargahı, havacılık fakültesindeki uçaksavarlar, Nakam Dağı'ndaki silah depoları ve özel kuvvetler hedef alındı.

Görgü tanıkları, saldırıların ardından Nakam ve Fec Attan'daki silah depolarından alevlerin yükseldiğini aktardı. Başkent Sana ise elektriklerin kesilmesiyle karanlığa boğuldu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı (SPA) savunma bakanlığından bir yetkiliye dayandırarak verdiği haberinde, Suudi Arabistan'a ait F-15S tipi bir savaş uçağının Kızıldeniz üzerinde uçuşu sırasında teknik arıza yaptığı ve pilotların paraşütle atlayarak kurtulduğu belirtildi.

Haberde, yetkilinin, "Amerika tarafıyla işbirliğiyle pilotlar kurtarıldı. Pilotların sağlık durumu iyi ve maneviyatları da yüksek" ifadelerine yer verildi.

Yetkili, Savunma Bakanı Emir Muhammed bin Selman'ın, ülkenin güneyindeki Hamis Mşeyt kentinde bulunan Kral Halit Üssüne getirilen pilotlarla görüntülü bir görüşme yaptığını ve pilotların kendisinden görevlerine devam etmeyi talep ettiklerini, Savunma Bakanı bin Selman'ın da pilotlara bu fadakarlıklarından dolayı teşekkür ettiğini aktardı.

Haberde, teknik arıza yapan uçağın "Kararlılık Fırtınası" operasyonlarına katılıp katılmadığı belirtilmediği gibi, uçağın akibetinin ne olduğu konusunda da bilgi verilmedi.

SUUDİ ARABİSTAN DİPLOMATLARINI TAHLİYE ETTİ

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Suudi Arabistan Deniz Kuvvetleri, Yemen'deki elçilik ve konsolosluk çalışanları ile Arap ve yabancı diplomatları tahliye etti.

Tahliye edilen diplomat sayısının 86 olduğu, diplomatların Cidde'deki Kral Faysal Deniz Üssü'ne getirildiği ve operasyonun "profesyonellikle" yürütüldüğü ifade edildi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti. Hadi yönetimindeki üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Söz konusu operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...