Teröristlere kol kanat geren İran'dan küstah cevap!

Teröristlere kol kanat geren İran'dan küstah cevap!

DÜNYA Haberleri

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Türkiye'nin doğru bir yolda olmadığı ileri sürdü.

Üç yüz binden fazla insanın dolaylı olarak kanına giren İran rejimine bağlı Burucerdi, eli kanlı diktatör Beşar Esad'ı bir kez daha savunarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi, "Türkiye'nin son yıllarda izlediği politikayı bir zincir olarak düşünürsek bu zincirin birçok halkasında Ankara başarısızlığa uğramıştır. Ankara, Suriye yönetiminin değişmesini isterken yenilgiye uğradı. Irak'ta da benzer bir durumla karşılaştı" diye konuştu.
İran destekli Şii milislerin eylemlerinin son günlerde terör örgütü IŞİD'in vahşetini gölgede bıraktığını da görmezden gelen Burucerdi, "Türkiye Cumhurbaşkanı İran'ın Şia egemenliği peşinde olduğunu söylüyor bu kesinlikle yanlış bir ifadedir" değerlendirmesinde bulundu.
Alaeddin Burucerdi, "Türkiye'nin doğru olmayan bir yolda" bulunduğunu iddia ederek, "Ankara'dan bunu değiştirmesini umut ediyoruz" dedi.
Teröristlere kol kanat geren İran'dan küstah cevap!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...