Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü

/ Kaynak: AA
Nijerya'da silahlı saldırı: 9 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Boko Haram militanı olduğundan şüphelenilen kişilerin seçim günü düzenlediği saldırılarda 9 kişi hayatını kaybetti.

Devlet başkanlığı seçimi ve genel seçimlerin düzenlendiği Nijerya'da terör örgütü Boko Haram üyesi olduklarından şüphelenilen silahlı kişilerin düzenlediği iki ayrı saldırıda dokuz kişi hayatını kaybetti.
Ülkenin kuzeydoğusundaki Gombe eyaletinin sakinlerinden Audu İbrahim, silahlı saldırganların bugün Duku kasabasında iki, Nafada kasabasında yedi kişiyi öldürdüğünü söyledi. İbrahim, örgütün eyalette yaşayanları oy kullanmamaları konusunda tehdit ettiğini belirtti.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir emniyet görevlisi, saldırıyı doğrulayarak, bölgeye asker sevk edildiğini açıkladı. Saldırıyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
Boko Haram tarafından internette yayımlanan bir videoda, örgütün lideri Ebubekir Şekau seçimi sabote edeceklerini açıklamıştı.
Nijerya'da bugün düzenlenen seçimlerin 14 Şubat'ta yapılması planlanmış, ancak ülkenin kuzey ve kuzeydoğusundaki Boko Haram şiddeti nedeniyle seçimler ertelenmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...