İran: S.Arabistan'ı vururuz

İran: S.Arabistan'ı vururuz

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Bordistan, Suudi Arabistan'ı Yemen'deki operasyonu durdurmaması halinde 'vurmakla' tehdit etti.

İran ile Suudi Arabistan arasında Şii Husilere yapılan operasyonlar sebebiyle başlayan gerginlik büyüyor. İran Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmet Rıza Bordistan, Yemen'deki operasyonu durdurmaması halinde ülkesinin Suudi Arabistan'ı 'vuracağını' söyledi. nbsp;İran'ın Suudi Arabistan'la çatışmak istemediğin söyleyen Bordistan, ancak Suudi Arabistan'ın da kardeşlerini katletmeyi durdurması gerektiğini belirterek, "Husilerin öldürülmesine devam edilirse Suudi Arabistan'ı havadan vururuz' dedi. Suud ordusunun tecrübesiz ve zayıf olduğunu söyleyen İranlı Tuğgeneral, "Suudi Arabistan ordusu ölümcül darbeler karşısında yok olmaya mahkûm. Büyük bir hezimete uğrar" diye konuştu. Açık bir şekilde tehditte bulunan İran Kara Kuvvetleri Komutanı, konuşmasının devamında ise, iki ülkenin aslında kardeş olduğunu, kendilerinin kanlı bir ilişki yerine dost ilişkisi kurmak istediğini de sözlerine ekledi. Bordistan'ın açıklamaların Suudi Arabistan'ın ne tepki vereceği merak edilirken, Yemen'e sınır olması dolayısıyla Husilerin Arabistan'a füze fırlatabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan Yemen sınırında açılan ateş sonucu 1 Suudi Arabistan askeri öldü, 2 kişi ise yaralandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...