Fildişi Sahili'nden Nijerya'ya övgü

/ Kaynak: AA
Fildişi Sahili'nden Nijerya'ya övgü

DÜNYA Haberleri  / AA

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Vattara, barışçı seçime imza atan Nijerya'nın 'demokrasi dersi' verdiğini söyledi.

Fildişi Sahili Devlet Başkanı Alassane Vattara, devlet başkanlığı seçiminin barış içinde yapıldığı Nijerya'nın verdiği "demokrasi dersinin" örnek teşkil etmesini istedi. Vattara, dostluk ve çalışma ziyareti için gittiği Nijerya'nın başkenti Abuja'da, Fildişi Sahili'nde 2010 seçimlerinden sonra 3 bin kişinin ölümüne neden olan siyasi krizin benzerinin Nijerya'da yaşanmadığına dikkati çekti.
Başkan Vattara, Nijerya'da düzenlenen devlet başkanlığı seçimiyle Afrika'ya ve dünyaya "demokrasi dersi" verdiği için eski Devlet Başkanı Jonathan Goodluck'a minnettar olduğunu söyledi.
Öte yandan Vattara, aylardır Nijerya, Çad, Nijer ve Kamerun'da yüzlerce kişinin ölümüne neden olan Boko Haram örgütüne karşı verilen mücadeleye katılma konusunda ülkesinin kararlılığını da yineledi.
Nijerya'da geçen ay yapılan devlet başkanlığı seçimini muhalefetteki Tüm İlericiler Kongresi'nin (APC) adayı Muhammed Buhari kazanmıştı. Buhari, 29 Mayıs'ta yemin ederek görevine başlayacak.
Fildişi Sahili'nde devlet başkanlığı seçimi Ekim 2015'te yapılacak.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...