İngiliz gazeteci Akdeniz'de boğulan göçmenlere 'hamam böceği' dedi

İngiliz gazeteci Akdeniz'de boğulan göçmenlere 'hamam böceği' dedi

DÜNYA Haberleri

The Sun gazetesinde yazan Hopkins ırkçı bir yazı kaleme alarak göçmenleri 'Hamamböceği'ne benzetti, gazeteci hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

İngiliz gazeteci Katie Hopkins, Akdeniz'de batan gemilerde hayatlarını kaybeden kaçak göçmenler için "Göçmenleri kurtarmak mı? O hamam böceklerini savaş uçaklarıyla durdurmak istiyorum" başlığı ile skandal bir yazı kaleme aldı.
"SUDA YÜZEN CESETLERİ GÖSTERİN, UMRUMDA DEĞİL"
Irkçı zihniyetiyle dünyanın tepkisini toplayan Hopkins, yazısına şu ifadelerle devam etti; "Hayır umrumda değil, suda yüzen cesetleri gösterseniz de, tabut fotoğraflarını gösterseniz de, zayıf insanları gösterseniz de umursamıyorum, çünkü bunu göstermezseniz bir süre sonra norovirus gibi gemiden yayılacaklardı"
SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI
Hopkins'in The Sun gazetesinden atılması için internetten kampanya başlatıldı. Hopkins için ayrıca suç duyurusunda bulunanlar da oldu. Geçtiğimiz günlerde Libya açıklarında batan göçmen teknesinde 700'den fazla Afrikalı göçmen hayatını kaybetmişti.
İngiliz gazeteci Akdeniz'de boğulan göçmenlere 'hamam böceği' dedi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...