İsrail, Nepal'deki 229 vatandaşını tahliye etti

/ Kaynak: AA
İsrail, Nepal'deki 229 vatandaşını tahliye etti

DÜNYA Haberleri  / AA

Nepal'de 7,9'luk deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye giden İsrail yardım ekibi, 229 İsrail vatandaşını tahliye etti.

Uçakla Tel Aviv'deki Ben Gurion havalanına getirilen İsrailliler arasında, "taşıyıcı anne" uygulamasıyla evlatlık edinilen 15 bebeğin de bulunduğu bildirildi. Birçok İsrailli eşcinsel erkek çiftin, kendi ülkelerinde yasak olduğu için Nepal'e giderek buradaki "taşıyıcı annelerden" çocuk edindiği biliniyor. Öte yandan Nepal'de bulunan İsrail vatandaşlarının büyük bölümünün bu ülkeye turistik amaçla gittikleri öğrenildi. Bunlardan bazılarının dağ yürüyüşünde depreme yakalandıkları ve helikopterlerle yürütülen arama çalışmaları sonucu kurtarılabildikleri kaydedildi. Nepal'de kendilerinden henüz haber alınamayan 11 İsrail vatandaşının daha bulunduğu belirtildi.
İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "koşullar el verdiği zaman" Nepal'e komşu ülkelerdeki İsrail elçiliklerinden ek yardım ekiplerinin bölgeye sevk edileceğini söyledi.
İsrailli doktorlar ile arama kurtarma ekbinden oluşan 200 kişilik bir grubu taşıyan İsrail ordusuna ait bir uçak, dün akşam saatlerinde Katmandu'ya ulaşmıştı. Bunlara ek olarak dört İsrail uçağının daha bölgeye ulaşması bekleniyor.
Nepal'in başkenti Katmandu'nun 80 kilometre kuzeydoğusundaki Lamjung'da cumartesi günü yerel saatle 11.56'da meydana gelen 7,9 nbsp;büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bin 438'e yükseldi.
Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, 8 milyon kişiyi etkileyen deprem nedeniyle 1,4 milyon kişinin acil yardıma ihtiyaç duyduğunu kaydedildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...