Müslüman çocukları fişlemiş

Müslüman çocukları fişlemiş

DÜNYA Haberleri

Şehirideki anaokulu ve ilkokula giden Müslüman çocukları fişlediğini itiraf eden Beziers Belediye Başkanı Menard hakkında soruşturma açıldı

Fransa'nın Beziers şehrinin aşırı sağcı Belediye Başkanı Belediye Başkanı Robert Menard'ın nbsp;şehrindeki Müslüman öğrencilerin istatistiğini tuttuğu ortaya çıktı. Katıldığı bir televizyon programında "şehrin okullardaki öğrencilerin yüzde 64'ünün Müslüman olduğunu" söyleyen Menard hakkında Beziers Başsavcılığı, soruşturma açtı. nbsp;Fransa Başbakanı Manuel Valls de sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından "Belediye Başkanı Menard'dan utanıyorum. Cumhuriyet, her çocuğa eşit mesafededir" yorumunu yaptı. Sosyalist Parti Milletvekili Karine Berger ise öğrencilerin dinî inançlarının istatistiğinin tutulmasını "Cumhuriyet'e hakaret" olarak niteledi. Milletvekili Razzy Hammadi de Twitter'dan "Çocuklar en son Vichy hükümeti zamanında etnik ve dinî inançlarına göre fişleniyordu" ifadelerini paylaştı. Fransa'da 6 Ocak 1978'de çıkarılan kanuna göre kişilerin etnik ve dinî inançlarını içeren istatistikler tutmak yasak.

YASAĞA RAĞMEN...

Fransa'da kişilerin etnik ve dinî inançlarını içeren istatistikler tutmak yasak. Buna rağmen Beziers'in ırkçı belediye başkan Menard, müslüman çocukları takibe almış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...