Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Letonya'da 'göçmen' tedirginliği

/ Kaynak: AA
Letonya'da 'göçmen' tedirginliği

DÜNYA Haberleri  / AA

Letonya'da, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinden Avrupa'ya artan göçmen ilgisi endişeye neden oldu.

Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins, Avrupa'daki göçmen sorununa ilişkin yaptığı açıklamada, "Avrupa'nın göçmen ve insan kaçakçılığı sorunu proaktif yaklaşımla ele alınmalıdır" ifadesini kullandı. Başbakan Laimdota Straujuma da Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-?laude Juncker'in, "göçmen yükünün kota sistemiyle AB ülkeleri arasında bölüneceği" yönündeki açıklamasını, LTV kanalındaki bir programında değerlendirdi. Başbakan Straujuma, "Şu anda ülkemiz bu sorunu nasıl çözecek, tam olarak bilinmemektedir. Fakat göçmenleri kabul etmek zorunda kalabiliriz" diye konuştu. Her ülkenin kotayı gönüllü şekilde kendisi için belirleyebileceğinin altını çizen Straujuma, "Dayanışma prensibiyle diğer AB ülkeleriyle sayı konusunda anlaşmak zorundayız" ifadesini kullandı. Letonya'nın AB Milletvekilli Roberts Zile ise gazetecilere yaptığı açıklamada, göçmen akınının Baltık ülkelerinde siyasi riske neden olabileceğini söyledi. Zile, Kremlin propagandası göz önüne aldığında, "Rus kökenli vatandaşlarla sorun yaşıyorsunuz, şimdi de AB size Afrikalıları empoze ediyor" gibi demeçlerin Rusya'dan gelebileceğini kaydetti.
"Yanlış birliğe katıldığımız, hükümetin ülkeyi yabancı mülteci akınından koruyamaz halde olduğu yönündeki mesajları Rusya tarafından bekliyorum" diyen Zile, bu tür eylemlerin vatandaşların hükümete olan güvenini yok edebileceğini ve ırkçılığı uyandırabileceğini belirtti.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...