Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Halep'te siviller iki ateş arasında

Halep'te siviller iki ateş arasında
Fotoğraf Başlığı Halep'te siviller iki ates arasinda

Rejim güçleri, muhaliflerin denetimindeki bölgelere dün de varil bombalı saldırılar düzenlerken terör örgütü de ilerlemeyi sürdürdü

Kaydet
a- | +A
Suriye'de Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli şehirlerde muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda yine siviller hayatını kaybetti. Orduya ait savaş uçakları ve helikopterlerin yaptığı saldırıda Halep'te 120, İdlib'te 20, başkent Şam'ın banliyölerinde 26 kişi ve Haseke'nin Kamışlı ilçesinde 27 kişi olmak üzere toplam 193 sivil can verdi. Savaş uçaklarının Halep ve çevresinde pazar ve sivil yerleşim yerlerine yoğun bir şekilde saldırdığı kaydedilirken?ölenlerden 7'sinin çocuk, 14'ünün ise kadın olduğu açıklandı. Terör örgütü IŞİD militanları da şehrin Azez ilçesinin 13 kilometre doğusunda yer alan Soran nahiyesi ile Bil köyüne saldırdı. Muhaliflerin direnmeye çalışmasına rağmen IŞİD militanlarının ilerlediğini söyleyen Şam Cephesinin (El Cephet'uş Şamiyye) basın sorumlularından Ahmed Muhammed, "IŞİD'in kuzeydeki ilçelere saldırması halinde bölgede büyük göç yaşanır. Rejimin Halep'e varil bombasıyla saldırmasından dolayı şehirden kaçan halkı, IŞİD'in de kuzeyde muhalif bölgelere saldırması sebebiyle iki ateş arasında kaldı" dedi.
ENERJİ?KAYNAKLARI?IŞİD'İN?ELİNDE
Bu arada Suriye geçici hükümeti, ülkede petrol ve gaz sahalarının yüzde 80'inin terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bulunduğunu açıkladı. Ülkede eneji kaynaklarının yüzde 12'si, ülkenin kuzey doğusundaki Kürt grupların denetiminde. 4 yıldır devam eden savaşta Suriye rejimi ise sözkonusu enerji kaynaklarının sadece yüzde 8'lik bir bölümünü kontrolü altında tutabiliyor.
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.