Fransa sıcaklardan kavruluyor

/ Kaynak: AA
Fransa sıcaklardan kavruluyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa'da aşırı sıcaklar, başta başkent Paris olmak üzere dört gün süreyle ülkenin iç bölgeleri ve güney batısında etkili olacak.

Fransız yetkililer, hava sıcaklığının 40 dereceyi aşacağı 26 bölge için ''turuncu alarm'' verdi. Aşırı sıcaklar yüzünden yaşlı, hamile ve küçük çocukların dışarı çıkmaması istenirken, vatandaşlardan bol su tüketmeleri tavsiye ediliyor.
Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hastanelerde gerekli tedbirlerin alındığını açıklarken, emekliler için hazırlanan huzurevleri ve düşkünler yurtları da alarma geçirildi.
Yine yetkililer, kırsal kesimde veya kentlerde tek başına yaşayan yaşlı ve özürlü kişilerin, sıcak havadan dolayı zor durumda kalmaları halinde yardım isteyebilmeleri için özel telefon hatları oluşturdu.
Sağlık ekipleri ve itfaiye birimleri aşırı sıcak hava dalgası karşısında seferber edilirken, valilikler, ihtiyaçları için dışarı çıkmakta zorluk çekecek yaşlı ve tek başına yaşayan vatandaşların yardımına koşabilecek özel gönüllü vatandaşların listesini belirliyor. Açık havada çalışan işçilerin de, aşırı sıcakların etkili olduğu saatlerde kendilerini korumaları tavsiye ediliyor.
Yine aşırı sıcaklar yüzünden vatandaşların daha iyi serinleyebilmeleri için belediye havuzlarının kapanma saatleri uzatıldı.
Bu arada, aşırı sıcakların etkisi ile başkent Paris için hava kirliliği alarmı verildi. Havada ozon miktarının bir metreküpte 180 gramı geçtiği uyarısında bulunan yetkililer, başkentlilerden gerekmedikçe özel vasıtalarını kullanmama ve hızlı sürat yapmama tavsiyesinde bulunuyor.
Fransa'yı 2003 yılı Ağustos ayında etkisi altına alan sıcak hava dalgası sırasında çoğu yaşlı ve tek başına yaklaşık 20 bin kişi hayatını kaybetmişti.
Sıcak hava dalgasının İspanya, Belçika ve İngiltere'de de günlük yaşamı olumsuz etkilemesi bekleniyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...