Maryland'da Kadir Gecesi

/ Kaynak: AA
Maryland'da Kadir Gecesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde dualar edilip, namaz kılındı.

Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve ''bin aydan hayırlı'' olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla ABD'nin başkenti Washington'a yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Maryland eyaletindeki Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'nde dualar edildi, namaz kılındı.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülük ettiği projeyle 60 dönümlük arazide yapımı tamamlanmak üzere olan merkezde, yaklaşık bin kişinin üzerinde insanın katılımıyla ilk kez Kadir Gecesi dolayısıyla ibadetler yapıldı.
Akşam namazı ve iftarın ardından farklı milletlerden vatandaşlar merkezin camisinde toplandı.
Washington Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak, gecenin önemine binayen hutbe verip, dualar etti.
Virginia eyaletinden ailesiyle ibadethaneye gelen 43 yaşındaki Hikmet Aydın, "Farklı milletten birçok insan tek bir amaç için bir araya geldi. Bu, aslında bizi ümmet yapan olgudur. Çok kültürlü ve ırklı bir ortamda ortak bir mekanda buluşmak, birlikte iftarımızı yapıp saf tutmak gerçekten çok heyecan verici" dedi.
Caminin inşasından dolayı Türk devletine teşekkür eden Etiyopya vatandaşı Rishaad Mahmood ise "Evimin yakınında farklı bir cami olmasına rağmen buraya geldim, çünkü caminin mimarisi ve özellikle imamın kıraatı beni çok etkiliyor. Özellikle bu tür özel gecelerde mekanın güzelliği gecenin anlamını idrak etmemizde özel bir anlam taşıyor" diye konuştu.
16. yüzyıl Osmanlı mimarisini yansıtan iki minareli ve dört şerefeli camisi, Türk hamamı ve diğer birimleriyle Washington'a 30 kilometre mesafedeki merkezin, inşaatının tamamlanmasının ardından gelecek aylarda açılması planlanıyor.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...