Senegal'de Kadir Gecesi

/ Kaynak: AA
Senegal'de Kadir Gecesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Senegal'de, Kur'an-ı Kerim'de "bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazan ayının son on gününde ibadetle idrak ediliyor.

Hz. Muhammed'in hadisi şerifinden hareketle ramazanın son on gününde her akşam camileri dolduran Senegalliler, tüm geceyi Kadir Gecesi olma ihtimaline karşı ibadetle geçiriyor.
Akşam ezanıyla oruçlarını açan genç yaşlı çok sayıda vatandaş, bu akşam da başkent Dakar'da bulunan Mosque De L'universite Cheikh Anta Diop Camisi'ne akın etti. İçeride yer bulamayan cemaat, cami bahçesinde namazını kıldı.
Yatsı namazı öncesinde din görevlileri tarafından verilen vaazı dinleyen cemaat, daha sonra tüm Müslümanlar için dua etti. Cami imamı Ababacar Cisse Diop, Senegal'de binlerce Müslüman'ın, Allah'ın rızasını kazanmak umuduyla ramazan ayının son on gecesinde camilerde ibadet ettiğini söyledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...