Balkanlar'da Kadir Gecesi

/ Kaynak: AA
Balkanlar'da Kadir Gecesi

DÜNYA Haberleri  / AA

Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar Kadir Gecesi camilere akın etti.

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan, Makedonya, Sırbistan, Arnavutluk ve Kosova'da yaşayan Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim'de bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi camilere akın etti.
Kadir Gecesi dolayısıyla Saraybosna, Üsküp, Belgrad, Tiran ve Priştine'deki camiler doldu taştı.
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Saraybosnalı Müslümanların en çok tercih ettiği camilerden oldu. Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde kılınan teravih namazının ardından Kadir Gecesi dolayısıyla dua edilip vaaz verildi.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki tek cami olan tarihi Bayraklı Camisi'nde de Kadir Gecesi'ne özel dini program düzenlendi. Bayraklı Camisi'ne gelen Belgrad Müslümanlar, teravih namazının ardından Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.
Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki camilerde de teravih namazının ardından çeşitli programlar düzenlendi. Tutin, Novi Pazar ve Syenitsa gibi Boşnakların yoğun olduğu şehirlerdeki meydanlarda gece namazı da kılındı.
Bir diğer Balkan ülkesi Arnavutluk'ta da Kadir Gecesi coşkusu yaşandı. Başkent Tiran'daki Kadir Gecesi programı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Şehitler Bulvarı'nda yapıldı. Binlerce Müslüman, şehrin en geniş caddesine akın etti. Bulvardaki program kapsamında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.
-Kosova ve Makedonya-
Yaklaşık 2 milyonluk nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Arnavut, Türk ve Boşnaklardan oluşan Kosova'da da bir dizi program düzenlendi. Başkent Priştine'deki tarihi Fatih Sultan Mehmed Camisi'ne akın eden vatandaşlar, namaz kılıp dua etti.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yaşayan Müslümanlar da Kadir Gecesi'ni ibadetle geçirmek adına kentteki tarihi camilere akın etti. Üsküp'teki tarihi Mustafa Paşa ve Murat Paşa camilerine yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, teravih namazının ardından dua etti.
Karadağ'ın Rojaye, Biyelo Polje, Plyevlya, Ulciny ve Bar gibi Müslüman nüfusun bulunduğu şehirlerde ve Hırvatistan'ın Zagreb ve Riyeka şehirlerinde de programlar düzenlendi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...