Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pakistan, Hindistan'ın İHA'sını düşürdü

Pakistan, Hindistan'ın İHA'sını düşürdü

DÜNYA Haberleri

Pakistan'ın, Hindistan'a ait olduğu iddia edilen insansız hava aracını düşürdüğü bildirildi.

Pakistan Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, sınır hattındaki Bhimber bölgesinde Hindistan'a ait olduğu iddia edilen insansız hava aracının düşürüldüğü ifade edildi. Açıklamada, aracın hangi yöntemle düşürüldüğü belirtilmezken, "İstihbari amaçlı insansız hava aracının havadan fotoğraf çekimi için kullanıldığı anlaşılmıştır" denildi.
Bu gelişme üzerine Hindistan'ın İslamabad Büyükelçisi'nin Pakistan Dışişleri'ne çağrıldığı öğrenildi.
Öte yandan Pakistan-Hindistan arasındaki tartışmalı bölge olan Keşmir sınırında askerler arasında yaşanan kısa süreli çatışmada ise Pakistan tarafındaki sınır köyünde yaşayan 42 yaşındaki bir kişi hayatını kaybederken, 1 Hindistan askeri ve 5 Hintli sivil de yaralandı.
Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen Şangay İşbirliği Örgütü Zirvesi münasebetiyle bir araya gelen Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve Hindistan Başbakanı Narendra Modi görüşmesi olumlu geçmiş ve iki ülkenin güvenlik bürokrasinin önce Yeni Delhi'de daha sonra da İslamabad'da bir araya gelmesi planlanmıştı.
İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı kontrolü altındaki Cammu Keşmir'de saldırı düzenlemeleri için militanlara silah sağlamakla suçluyor. Ayrılıkçıların 1989'dan bu yana devam eden silahlı eylemlerinde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor.
Keşmir bölgesinin bir kısmı da halen Çin'in kontrolü altında bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...