Fransa'da askeri tesislere saldırı

/ Kaynak: AA
Fransa'da askeri tesislere saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, bu hafta içinde önlenen terör eylemi girişimlerinin ülkedeki askeri tesisleri hedef aldığını açıkladı.

Fransız bakan, konu ile ilgili düzenlediği basın toplantısında, saldırı girişimleri ile ilgili pazartesi sabahı gözaltına alınarak sorgulanan dört kişinin, 16 ile 23 yaşları arasında olduğunu bildirdi.
Ülkenin dört farklı bölgesinde gözaltına alınanlardan birisinin donanmada görevli eski bir asker olduğunu belirten Cazeneuve, "Bu kişiler, askeri tesislere terör saldırısı düzenleme hazırlığı içindeydi" ifadesini kullandı.
Suriye'ye iç savaşa gidenlerle ilgili başlatılan bir soruşturmanın derinleştirilmesi sonucu söz konusu terör girişiminin engellendiğini anlatan Cazeneuve, 23 Haziran'da Paris terörle mücadele savcısının talimatı üzerine, bu kişilerin terör saldırısı hazırlığı içinde olduğu şüphesiyle ön soruşturmanın başlatıldığını sözlerine ekledi.
Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste düzenlenen üç ayrı terör saldırısında 17 kişi hayatını kaybetmiş, polisin operasyonlarında saldırıları düzenleyenler ölü ele geçirilmişti. Saldırıların ardından ülkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmış ve ek yasal değişiklikler gündeme gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...