Hamaney'den nükleer açıklama

/ Kaynak: AA
Hamaney'den nükleer açıklama

DÜNYA Haberleri  / AA

İran dini lideri Ayetullah Hamaney: 'Müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın bölgedeki dostlarımızı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz'

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerde anlaşma sağlanmasından sonraki ilk açıklamasında, anlaşmanın İran'ın bölgedeki siyasetini değiştirmeyeceğini söyledi.
İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, dini lider Hamaney, başkent Tahran'daki Büyük Musalla Camisi'nde kılınan bayram namazı hutbesinde nükleer müzakerelerde varılan anlaşmayı değerlendirdi.
Hamaney, nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın İran'ın bölgedeki siyasetini değiştirmeyeceğini belirterek, "Müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın bölgedeki dostlarımızı desteklemekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
Anlaşmanın, İran'ın ABD karşısındaki siyasetini de değiştirmeyeceğini dile getiren Hamaney, İran ve ABD yönetiminin bölgede izlenen politikalarda birbirine karşıt görüşlere sahip olduğunu ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...