Irak'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 117'ye çıktı

/ Kaynak: AA
Irak'taki bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 117'ye çıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ın Diyala kentindeki bir semt pazarında dün düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 117'ye çıktığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Diyala Valisi Musenna et-Temimi, dün Bakuba'nın güneyinde yer alan, Sünni, Kürt ve Şii nüfusun bulunduğu Han Beni Saad bölgesindeki bir semt pazarını hedef alan saldırıya ilişkin, "Bomba yüklü araçla dün düzenlenen saldırıda ölü sayısı 117'ye yükseldi. Olayda 140 kişi yaralandı. Çevre hastanelere sevk edilen yaralıların tedavileri devam ediyor, ancak bazılarının durumu ağır" dedi.
Valiliğin, saldırıda hayatını kaybedenler anısına 3 gün yas kararı aldığını dile getiren Temimi, Sağlık Bakanlığı'ndan yaralıların tedavisi için destek beklediklerini ifade etti.
Temimi ayrıca Bağdat hükümetinden olay hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.
Arama kurtarma ekiplerinin sabah saatlerine kadar süren çalışmalarda enkaz altından daha çok kadın ve çocuk cesedi çıkardığı kaydedildi.
Öte yandan DAEŞ yanlısı bir grubun sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yayımladığı açıklamada, saldırının sorumluluğunu örgütün üstlendiği iddia edildi.
Söz konusu açıklamada, "Saldırı, Irak'ın kuzeyindeki Havice beldesinde Sünnileri hedef alan saldırıya misilleme olarak düzenlendi. Saldırıda kullanılan araçta yaklaşık 3 ton patlayıcı vardı" ifadelerine yer verildi.
Irak güvenlik güçleri geçen ocak ayında, DAEŞ'in Diyala'dan temizlendiği yönünde açıklama yapmasına rağmen bölgede zaman zaman terör örgütünün üstlendiği saldırılar düzenleniyor.
Diyala İl Emniyet Komitesi Başkanı Sadık El-Hüseyni, dün yaptığı açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre 35 kişinin öldüğünü, 40 kişinin yaralandığını bildirmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...