Senegal'de bayram

/ Kaynak: AA
Senegal'de bayram

DÜNYA Haberleri  / AA

Batı Afrika ülkesi Senegal'de Ramazan Bayramı bugün başladı.

Batı Afrika ülkesi Senegal'de Ramazan Bayramı'nı bugün kutlayan Müslümanlar, bayram namazını, Atlas Okyanusu'nun kenarındaki Mausolee de Seydina Limamou Camii'nde kıldı.
Binlerce Müslüman giydikleri geleneksel kıyafetleri "boubou"larla bayram namazı için Senegal'in başkenti Dakar'ın Yoff bölgesinde bulunan Mausolee de Seydina Limamou Camii'ni doldurdu. Vatandaşların birçoğu saflığı ve temizliği temsil ettiğine inandıkları beyaz kıyafetleriyle bayram namazını kıldı.
Deniz kenarındaki camiye çocuklarıyla gelen Müslümanlar, namaz vaktine kadar kavurucu sıcakların altında, cami bahçesindeki kumların üzerinde ilahiler okuyarak ve zikir çekerek bekledi.
Kadınların da erkeklerin arkasında saf tuttuğu bayram namazında çok sayıda vatandaş camide yer kalmaması nedeniyle namazını kumların üzerinde kılmak zorunda kaldı. Namaz sonrası birbirleriyle bayramlaşan Müslümanlar daha sonra bol bol fotoğraf çektirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...