Ukrayna'nın neo-nazileri sokaklara indi

/ Kaynak: AA
Ukrayna'nın neo-nazileri sokaklara indi

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna'nın neo-nazileri 'Sağ Sektör' örgütü ülkede yeni devrim dönemini başlatacaklarını açıkladı.

Bu akşam Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan örgüt üyeleri, hükümete karşı gösteri düzenledi. Çok sayıda örgüt üyesinin yanı sıra, onu destekleyen vatandaşların da katıldığı toplantıda konuşan Sağ Sektör örgütü lideri ve milletvekili Dmitriy Yaroş, Ukrayna'daki devrimin yeni dönemini başlatacaklarını belirterek, "Biz, disiplinli devrimci güç olduğumuzu göstereceğiz. Biz, bugün yaptığımız kurultay ve bu toplantının ardından Ukrayna devriminde yeni bir dönemi başlatacağız" dedi.
Yaroş, örgütün Ukrayna'nın mevcut yönetimine güvensizlik ilan edilmesi için referandum yapılmasına yönelik girişimlerde bulunacaklarını ifade etti. Yaroş, konuyla ilgili olarak ülke genelinde çalışma ekiplerini de oluşturacaklarını bildirdi.
Yaroş, hükümetten doğudaki çatışmaları "terörle mücadele operasyonu" olarak nitelendirmekten vazgeçmesini ve bunun bir savaş olarak kabul edilmesini talep edeceklerini belirterek, bunun Rusya ile Ukrayna arasındaki bir savaş olduğunu savundu.
Yaroş, Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen bölgelerin tamamen izole edilmesi gerektiğini de ifade etti. Yaroş, ayrıca bugün yapılan Sağ Sektör kurultayında, örgütün bundan sonra "Sağ Sektör Ulusal Kurtuluş Hareketi" olarak adlandırılması konusunda karar alındığını kaydetti.
Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan 5 bin civarında örgüt üyesi ve onu destekleyen vatandaşlar flamalarla sık sık hükümet aleyhinde sloganlar attı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...