Ölüm yağdıran bomba parçaları, oyuncağa dönüştü

/ Kaynak: AA
Ölüm yağdıran bomba parçaları, oyuncağa dönüştü

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'de rejime bağlı güçlerin attığı füze, roket ve varil bombalarının parçaları, çocuklar için salıncak ve oyuncağa dönüştürülüyor.

Esed güçleri tarafından yaklaşık iki buçuk yıldır kuşatma altında tutulan Doğu Guta bölgesinde ustalar, atılan bombalardan geride kalan parçaların hatırlattığı dehşet görüntülerini silmeye çalışıyor.
Duma ilçesi sakinlerinden Ebu Ali Dumani, rejim güçlerinin attığı roketlerin parçalarından çocuklar için oyuncak, salıncak, dönme dolap, bisiklet, şamdan ve vazo yaptığını söyledi.
Dumani, halihazırda etkisiz hale getirilmiş varil bombasından ekmek hazırlamak üzere kullanacakları alet yapmaya çalıştığını belirtti.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) geçen yılki verilerine göre, Suriye'deki çatışmalardan 5,5 milyon çocuk etkilendi. Bu rakam, ülkedeki toplam çocuk sayısının yüzde 56'sını oluşturuyor. Savaşın acı bilançosuna göre, 10 bini aşkın Suriyeli çocuk çatışmalarda hayatını kaybetti, 8 binin üzerinde çocuk ise yalnız başına sınırı geçerek komşu ülkelere sığındı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...