Bahreyn, Tahran büyükelçisini geri çağırdı

Bahreyn, Tahran büyükelçisini geri çağırdı

DÜNYA Haberleri

Bahreyn'in, Tahran büyükelçisini istişare için geri çağırdığı bildirildi.

Bahreyn Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bahreyn, İranlı yetkililerin ülkemizde huzursuzluğu teşvik eden ve iki ülke arasındaki ilişkileri zayıflatan saldırgan açıklamalarını kınıyor. Bahreyn, İran'a bunun gibi provokatif eylemlerden vazgeçmeyi, bunun yerine tüm formlardaki terör ve şiddet içerikli aşırılıkla mücadeleye yapıcı ve olumlu katkıda bulunmaya çağırıyor. Bu açıklamalar, İran'ın Körfez Arap monarşilerine karşı düşmanca tavrı ve içişlerine müdahalesinin yansımasıdır" denildi.
"Sürdürülen düşmanca açıklamaların Bahreyn ya da diğer Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleriyle ilişkilere katkı sağlamadığı" belirtilen açıklamada, Bahreyn Dışişleri Bakanlığının Tahran Büyükelçisini "istişare" için geri çağırdığı kaydedildi.
İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İran basınında yer alan açıklamalarında, "İran'ın nükleer anlaşmasının müzakere metni onaylansın ya da onaylanmasın Suriye hükümetine, Yemen ve Bahreyn'deki ezilen halklara destek vermekten vazgeçmeyeceklerini" belirtmişti.
Bahreyn, 2011 yılında Arap Baharı sürecinde Şii çoğunluk ve Sünni muhaliflerin monarşiye karşı kitlesel ayaklanmalarını Suudi Arabistan'ın askeri desteğiyle bastırmıştı. İran, Basra Körfezi'nde yer alan monarşideki ayaklanmalara desteğini açıklarken, Bahreyn ise Tahran'ı ülkesindeki Şii'leri kışkırtmak ve silahlandırmakla suçlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...