Pakistan ve Afganistan istihbarat birimleri, Molla Ömer'in öldüğünü doğruladı

/ Kaynak: AA
Pakistan ve Afganistan istihbarat birimleri, Molla Ömer'in öldüğünü doğruladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Pakistan ve Afganistan istihbaratı yetkilileri, Molla Ömer'in öldüğüne dair bilgiyi Afgan istihbaratı ile paylaştıklarını teyit etti.

AA muhabirine konuşan bir Pakistan istihbarat yetkilisi, "Molla Ömer'in öldüğüne dair biz de bilgi aldık ve bunu Afgan istihbaratı ile paylaştık" dedi. Üst düzey bir Pakistan hükümeti yetkilisi de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afgan hükümetinin konuyla ilgili resmi açıklama yapmasından sonra kendilerinin de resmi açıklama yapacaklarını söyledi. Pakistan'daki Afganistan barış görüşmelerinin devam edeceğini belirten yetkili, "Görüşmelerin katılım düzeyi yükselebilir. Molla Ömer'in ikinci adamı Molla Ahter Mansur da barış görüşmelerine katılabilir. Diğer yandan Afganistan Dışişleri Bakanı Selahattin Rabbani de görüşmelere yer alabilir" diye konuştu.

AFGANİSTAN'DA DOĞRULADI

Afganistan İstihbarat Teşkilatı, Taliban lideri Molla Ömer'in iki yıl önce öldüğünü doğruladı. Afganistan İstihbarat Teşkilatı Sözcüsü Hasib Sıddıki, yaptığı açıklamada, Molla Ömer'in 2013'ün Nisan ayında Pakistan'ın Karaçi kentinde bir hastanede öldüğünü açıkladı. Sıddıki, Molla Ömer'in öldüğünü resmi olarak doğruladıklarını kaydetti. Afganistan ile Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ikinci turunun cuma günü Pakistan'da yapılması planlanıyor. Afganistan hükümetinden bir yetkili, bugün Molla Ömer'in iki yıl önce Pakistan'da önemli bir sağlık sorunu nedeniyle öldüğünü açıklamıştı. Afganistan hükümetinin bugün konuyla ilgili bir açıklama yapması bekleniyor. Taliban ise henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı. Taliban, iki hafta önce Molla Ömer'in ağzından Ramazan bayramı mesajı yayımlamıştı. Molla Ömer'in öldüğüne ilişkin daha önce de iddialar ortaya atılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...