Irak'ta 21 terörist öldürüldü

/ Kaynak: AA
Irak'ta 21 terörist öldürüldü

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta güvenlik güçlerinin Enbar'ın kontrolünü DAEŞ'ten almak için düzenlediği operasyonlarda 21'i örgüt militanı 38 kişi öldü.

Irak güvenlik güçlerinin Enbar'ın kontrolünü terör örgütü DAEŞ'ten almak için düzenlediği operasyonlarda 21'i örgüt militanı 38 kişinin öldüğü, 12 kişinin yaralandığı bildirildi. Ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri ile Şii milisler, DAEŞ'in bombalı araçlarla düzenlediği saldırılar sonucu Enbar'a bağlı El-Kerme'nin kuzeyindeki iki bölgeden çekilmek zorunda kaldı. Çekilmeden önce çatışmalarda güvenlik güçleri ile Şii milislerden 17 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. Öte yandan Enbar'daki ordu operasyonları komutanı Kasım el-Muhammedi, güvenlik güçlerinin güneyden Ramadi'ye saldırdığını ve kentte ilerleme kaydettiğini söyledi. Muhammedi, çıkan çatışmalarda 21 DAEŞ militanının hayatını kaybettiğini, üç aracın da imha edildiğini belirtti. Irak Savunma Bakanlığı, iki hafta önce Enbar bölgesinin DAEŞ'ten kurtarılması amacıyla operasyon başlatıldığını açıklamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...