Ey Almanya! Nerede basın özgürlüğü?

Ey Almanya! Nerede basın özgürlüğü?

DÜNYA Haberleri

Her fırsatta Türkiye'yi eleştiren Almanya'da gizli belgeleri yayınlayan iki gazeteci vatana ihanetle suçlanıyor

Almanya'da Federal Savcılık, netzpolitik.org adlı internet portalında çalışan iki gazeteci hakkında soruşturma açtı. Anayasa Koruma Teşkilatı'na ait "Gizli para akışı, internet içeriklerinin toplu değerlendirilmesi ve bu çalışmayı sürdürecek birimin yapılanma şeması"nı yayınlayan Markus Beckedahl ve Andre Meister vatana ihanetle suçlanıyor. Savcılığın aynı zamanda söz konusu belgeyi gazetecilere ulaştıran kaynak için de soruşturma başlattığı ancak bu suçlamada vatan hainliği suçlamasının bulunmadığı belirtildi. Soruşturmaya tepki gösteren Markus Beckedahl, hükümeti NSA skandalını bastırmak ve gerçekleri örtmeye çalışmakla suçladı. Almanya'da en son 1960'lı yıllarda Spiegel dergisine vatana ihanet suçlaması ile dava açılmıştı. Ancak Der Spiegel çalışanları hakkındaki iddialar mahkemede kanıtlanamayınca dava düşmüştü. Ülkede vatana ihanet suçuna bir yıldan az olmamak üzere ömür boyu hapse kadar hapis cezaları verilebiliyor.
ROTH SESSİZ KALDI
Bu arada her fırsatta Türkiye aleyhine açıklamalarda bulunan Yeşiller Partisi milletvekili Claudia Roth henüz bir açıklama yapmadı. Mart ayında 20. Türk Alman Film Festivali için ülkemize gelen Roth,"Basın özgürlüğü olmayan ülkede demokrasi yoktur. Demokrasi olmayan ülkede insan haklarından söz edilemez. Şu an Suriye´de olmadığı gibi" demişti. İnsanın düşündüğünü sesli bir şekilde söyleyebilmesi gerektiğini belirten Roth, "Bu haktan başka bir şey düşünemiyorum. Kendi ülkemizde yaşayan insanlar konuşmaktan yazmaktan korkuyorsa hepimiz için tehlike başlamış demektir" diye konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...